TC Helicon Voice Tone Harmony M - problem ze sterowaniem przez MIDI

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Kudłaty123
TC Helicon Voice Tone Harmony M - problem ze sterowaniem przez MIDI

Post autor: Kudłaty123 » sobota 24 paź 2009, 19:15

Witam, kilka dni temu nabyłem Helicona Voice tone Harmony M. Miał on współpracować z Yamahą PSR 1100 przez kabel midi. Niestety nie słyszę aby Yamaha wysyłała komunikaty midi o akordach z podkładu gdyż urządzenie buduje harmonię jedynie w oparciu o mój głos. Może miał ktoś doświadczenie z tym efektem i podpowie mi co zwienić w ustawieniak klawisza lub Helicona tak żeby urzadzenia zaczęły współpracować. Z góy dzięki za podpowiedzi, Kudłaty

Wronek

Re: TC Helicon Voice Tone Harmony M - problem ze sterowaniem przez MIDI

Post autor: Wronek » poniedziałek 23 lis 2009, 23:55

...

Witam, kilka dni temu nabyłem Helicona Voice tone Harmony M. Miał on współpracować z Yamahą PSR 1100 przez kabel midi. Niestety nie słyszę aby Yamaha wysyłała komunikaty midi o akordach z podkładu gdyż urządzenie buduje harmonię jedynie w oparciu o mój głos. Może miał ktoś doświadczenie z tym efektem i podpowie mi co zwienić w ustawieniak klawisza lub Helicona tak żeby urzadzenia zaczęły współpracować. Z góy dzięki za podpowiedzi, Kudłaty...

-----------------------------------------------

Przymierzam sie do zakupu Harmony M, ale nie mam mozliwości sprawdzenia tego urządzenia. Może ktoś skrobnie parę słów jak w praktyce sprawuje się Harmony M? Warto go użyć w małym składzie z keybordem?

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » wtorek 24 lis 2009, 01:27

Panowie telefon do AUDIOSTACJA.PL

To dystrybutor z pewnością bardzo uprzejmie wyjaśni o co biega.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » wtorek 24 lis 2009, 11:17

...Panowie telefon do AUDIOSTACJA.PL

To dystrybutor z pewnością bardzo uprzejmie wyjaśni o co biega.
...

O co biega to wiadomoLaughing , chodzi o to jak biega. Sam jestem ciekaw recenzji użytkowników tego pudełka. W teorii zwykle wszystko jest cacy, w praktyce - różnie bywa.

gatto

Post autor: gatto » wtorek 24 lis 2009, 22:06

...

Witam, kilka dni temu nabyłem Helicona Voice tone Harmony M. Miał on współpracować z Yamahą PSR 1100 przez kabel midi. Niestety nie słyszę aby Yamaha wysyłała komunikaty midi o akordach z podkładu gdyż urządzenie buduje harmonię jedynie w oparciu o mój głos. Może miał ktoś doświadczenie z tym efektem i podpowie mi co zwienić w ustawieniak klawisza lub Helicona tak żeby urzadzenia zaczęły współpracować. Z góy dzięki za podpowiedzi, Kudłaty...

Czy PSR na pewno wysyła komunikaty MIDI, sprawdziłeś? Na którym kanale? Czy Voice tone jest nastawiony na odbiór komunikatów na tym samym kanale? Kanałów jest 16, trzeba nadawać i odbierać na tym samym. Numer kanału MIDI zazwyczaj można ustawić na odbiorniku i nadajniku. Ale w keyboardach są one najczęściej sztywnie przypisane do partii granych na żywo w prawej i lewej częściach klawiatury. Można to sprawdzić w instrukcji obsługi.

ODPOWIEDZ