Behringer DDX 3216 - problem z firmware

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Jimmy
Behringer DDX 3216 - problem z firmware

Post autor: Jimmy » środa 16 wrz 2009, 18:03

Witam!

Od paru lat byłem szczęśliwym użytkownikiem cyfrowego miksera Behringer DDX 3216. Po wgraniu aktualizacji oprogramowania (Firmware) na nowsze, mikser stracił synchronizację wewnętrzną. Zamiast 44,1 kHz, na wyświetlaczu było 46,1 kHz i w żaden sposób nie można było zmienić wewnętrznej synchronizacji (ani na 44,1 kHz, ani na 48.0 kHz). Podczas ponownego uruchamiania urządzenia na wyświetlaczu pojawiał się angielski komunikat, dokładnie nie znam angielskiego (coś w stylu brak synchronizacji, czy zła synchronizacja...). Postanowiłem więc cofnąć całą procedurę i wrócić do poprzedniej wersji Firmware. Po ponownym załadowaniu starego systemu przez dłuższy czas na wyświetlaczu widniał napis "DDX 3216 Automated Digital Mixing Console" i mikser nie ładował ustawień, więc po długich minutach postanowiłem, że ponownie go wyłączę i potem z powrotem włączę. Od tej pory jak uruchamiam urządzenie cały czas widzę na wyświetlaczu ten sam komunikat "DDX 3216 Automated Digital Mixing Console" i nie ładują się ustawienia. Tak jakby cały system nie chciał się załadować. Myślę, że problem leży w pamięci flash, z której mikser powinien załadować ustawienia, a tego nie robi.

Może powinienem rozebrać go i wybrać baterię podtrzymują pamięć? Czy coś to pomoże, czy wręcz przeciwnie jeszcze pogorszę sprawę?

Uprzejmie proszę o pomoc, gdyż nie wiem co mam począć w tej sprawie.
:-(

Interesuje sie muzyka elektroniczna, glownie Dance, Trance i Techno. Umiem grac na klawiszach, troche na akordeonie i gitarze.

Zbynia

Re: Behringer DDX 3216 - problem z firmware

Post autor: Zbynia » czwartek 17 wrz 2009, 22:59

sprawdź baterie ale podejżewam jakiś błąd podczas flashowania - niestety czasem to się może zdarzyć mimo zchowania wszystkich procedur a wtedy lipa.....

jak bateria nie pomoże to poflaszuj go kilka razy może mu przejdzie

o ile rozumiem to sie nawet nie uruchamia wiec bardziej stratny nie bedziesz w razie co(a i z naprawa moze byc powazny problem - minus cyfrowych mikserow)

szkoda w sumie bardzo fajnego i wygodnego mikserka

czarny108

Re: Behringer DDX 3216 - problem z firmware

Post autor: czarny108 » piątek 18 wrz 2009, 17:55

Ale to w sumie ciekawy temat....

Czym skutkuje koniec baterii w stole. Czy zgonem, czy też niemożliwością zapamiętywania presetów? Może ktoś się orientuje?

A jeżeli zgonem, to czy wymiana baterii powoduje zmartwychwstanie, czy też trzeba ładować od nowa firmware?

Na przykładzie A&H DP 1000... może ktoś ma?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ