Witam!
Od paru lat byłem szczęśliwym użytkownikiem cyfrowego miksera Behringer DDX 3216. Po wgraniu aktualizacji oprogramowania (Firmware) na nowsze, mikser stracił synchronizację wewnętrzną. Zamiast 44,1 kHz, na wyświetlaczu było 46,1 kHz i w żaden sposób nie można było zmienić wewnętrznej synchronizacji (ani na 44,1 kHz, ani na 48.0 kHz). Podczas ponownego uruchamiania urządzenia na wyświetlaczu pojawiał się angielski komunikat, dokładnie nie znam angielskiego (coś w stylu brak synchronizacji, czy zła synchronizacja...). Postanowiłem więc cofnąć całą procedurę i wrócić do poprzedniej wersji Firmware. Po ponownym załadowaniu starego systemu przez dłuższy czas na wyświetlaczu widniał napis "DDX 3216 Automated Digital Mixing Console" i mikser nie ładował ustawień, więc po długich minutach postanowiłem, że ponownie go wyłączę i potem z powrotem włączę. Od tej pory jak uruchamiam urządzenie cały czas widzę na wyświetlaczu ten sam komunikat "DDX 3216 Automated Digital Mixing Console" i nie ładują się ustawienia. Tak jakby cały system nie chciał się załadować. Myślę, że problem leży w pamięci flash, z której mikser powinien załadować ustawienia, a tego nie robi.
Może powinienem rozebrać go i wybrać baterię podtrzymują pamięć? Czy coś to pomoże, czy wręcz przeciwnie jeszcze pogorszę sprawę?
Uprzejmie proszę o pomoc, gdyż nie wiem co mam począć w tej sprawie.
:-(