TC Electronic Konnekt Live

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
aandrew04
TC Electronic Konnekt Live

Post autor: aandrew04 » środa 26 sie 2009, 21:39

witam, mam problem  z interfejsem konnekt live - mianowicie od czasu do czasu (stosunkowo często) zanika połączenie między laptopem i interfejsem, gaśnie też niebieska dioda sygnalizująca to połączenie. Gdzie szukać rozwiązania? Czy to może być problem niekąpatybilności latpota (dell vostro) i interfejsu? Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
morpheus70

Re: TC Electronic Konnekt Live

Post autor: morpheus70 » środa 26 sie 2009, 21:47

...
witam, mam problem  z interfejsem konnekt live - mianowicie od czasu do czasu (stosunkowo często) zanika połączenie między laptopem i interfejsem, gaśnie też niebieska dioda sygnalizująca to połączenie. Gdzie szukać rozwiązania? Czy to może być problem niekąpatybilności latpota (dell vostro) i interfejsu? Proszę o pomoc....

wydaje mi się, że to raczej, sprawka gniazda FW lub po prostu kabelka :) Spróbuj na innym kablu. Sam mam Konnekta i wszystko śmiga ok.

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » środa 26 sie 2009, 22:03

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 03:33 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

perfektsound

Post autor: perfektsound » czwartek 27 sie 2009, 00:45

...
witam, mam problem  z interfejsem konnekt live - mianowicie od czasu do czasu (stosunkowo często) zanika połączenie między laptopem i interfejsem, gaśnie też niebieska dioda sygnalizująca to połączenie. Gdzie szukać rozwiązania? Czy to może być problem niekąpatybilności latpota (dell vostro) i interfejsu? Proszę o pomoc....

To niestety norma w przypadku kart TC Electronic ktore maja na pokladzie DSP. Gdybys przed zakupem przejrzal fora internetowe, to wiedzialbys ze sprzet TC Electronic jest obarczony duzym ryzykiem ;) Masz duza szanse ze w kolejnym upgradzie sterownikow poprawia stabilnosc - bo najczesciej to jest problem. Ja mam Konnekta 24D i takiego szajsu juz dawno nie widzialem, do tego stopnia ze dokupilem inna karte.Na tym samym porcie firewire dziala jak burza, podobnie jak zewnetrzny dysk. Tylko Konnekt tam nie dziala, czyli port nie jest winien.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
dr.beat
Kontakt:

Post autor: dr.beat » czwartek 27 sie 2009, 14:02

...
...

To niestety norma w przypadku kart TC Electronic ktore maja na pokladzie DSP. Gdybys przed zakupem przejrzal fora internetowe, to wiedzialbys ze sprzet TC Electronic jest obarczony duzym ryzykiem ;) Masz duza szanse ze w kolejnym upgradzie sterownikow poprawia stabilnosc - bo najczesciej to jest problem. Ja mam Konnekta 24D i takiego szajsu juz dawno nie widzialem, do tego stopnia ze dokupilem inna karte.Na tym samym porcie firewire dziala jak burza, podobnie jak zewnetrzny dysk. Tylko Konnekt tam nie dziala, czyli port nie jest winien....

Sam miałem kupić connecta 8 ale po przeczytaniu kilku opinii postanowilem nie wdepnąc w błoto i wybrałem E-Mu i jestem jak najbardziej zadowolony :)

[addsig]
Music sounds better with...me ;-)

aandrew04

Post autor: aandrew04 » czwartek 27 sie 2009, 15:25

o ile problem rozłączania ustąpił o tyle zastanawia mnie inna rzecz. Latencja jaką powinienem uzyskać na tej karcie? Rzeczywista minimalna latecja to nieco ponad 20ms. przy czym cały czas słychać trzaski, które ustępują przy 27ms. Czy to normalne dla karty FW? Komputer to dell 1.6 core 2 duo, 2 gb ram.

Awatar użytkownika
kuba-core

Post autor: kuba-core » wtorek 11 maja 2010, 20:40

...
o ile problem rozłączania ustąpił o tyle zastanawia mnie inna rzecz. Latencja jaką powinienem uzyskać na tej karcie? Rzeczywista minimalna latecja to nieco ponad 20ms. przy czym cały czas słychać trzaski, które ustępują przy 27ms. Czy to normalne dla karty FW? Komputer to dell 1.6 core 2 duo, 2 gb ram....

Dołączam się do pytania kolegi,

czytając zagraniczne fora niektórzy są zadowoleni z tej karty i chwalą się niską latencją, mnie samego już to zaczyna denerwować gdzie dopiero przy 40 ms jest ok, na wbudowanej karcie laptopowej na sterownikach asio4all midi chodzilo plynnie przy 10ms.

moze znajdzie sie tu jakis zadowolony uzytkownik konnekta live i cos doradzi

dodam, ze korzystam z lapotopa hp i kontrolerem firewire od ricoh,

moze warto kupic jakis osobny na expresscard na texas instruments? czy cos to poprawi?

IMAO

ODPOWIEDZ