Kurzweil PC3X pytania

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
mjuzik
Kurzweil PC3X pytania

Post autor: mjuzik » czwartek 28 maja 2009, 23:04

Witam, pierwsze pytanie: czy można skonfigurować któreś z wejść PEDALS jako przełącznik brzmień + lub - ? Mam coś takiego w starym Korgu N364 (assignable footswitch), bardzo przydatna funkcja. Szukałem w ustawieniach ale na razie bez skutku.. Drugie pytanko: gdy podłączam instrument do sieci z uziemieniem, mam przebicia napięcia w postaci brumienia na wyjściach audio, czy ktoś ma podobny problem?
Kompozytor, aranżer, pianista.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Kurzweil PC3X pytania

Post autor: mr-hammond » czwartek 28 maja 2009, 23:33

...Witam, pierwsze pytanie: czy można skonfigurować któreś z wejść PEDALS jako przełącznik brzmień + lub - ? Mam coś takiego w starym Korgu N364 (assignable footswitch), bardzo przydatna funkcja. Szukałem w ustawieniach ale na razie bez skutku.. Drugie pytanko: gdy podłączam instrument do sieci z uziemieniem, mam przebicia napięcia w postaci brumienia na wyjściach audio, czy ktoś ma podobny problem?...
Możesz
Co do drugiego to czasem też tak mam, ale pomaga przedłużacz bez uziemienia.

mjuzik

Post autor: mjuzik » piątek 29 maja 2009, 00:09

......Witam, pierwsze pytanie: czy można skonfigurować któreś z wejść PEDALS jako przełącznik brzmień + lub - ? Mam coś takiego w starym Korgu N364 (assignable footswitch), bardzo przydatna funkcja. Szukałem w ustawieniach ale na razie bez skutku.. Drugie pytanko: gdy podłączam instrument do sieci z uziemieniem, mam przebicia napięcia w postaci brumienia na wyjściach audio, czy ktoś ma podobny problem?...
Możesz
Co do drugiego to czasem też tak mam, ale pomaga przedłużacz bez uziemienia. ...
no tak, tylko to nie powinno chyba być rozwiązaniem... Ponoć to wada fabryczna i pytanie, czy warto jechać z tym do serwisu? Co do footswitch czekam na info po weekendzie :)

mjuzik

Post autor: mjuzik » czwartek 04 cze 2009, 20:02

Ponawiam pytanko w sprawie zmiany brzmień + - za pomocą pedału, będę wdzięczny za pomoc:)

ODPOWIEDZ