Behringer MDX 4600

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
angelo18
Behringer MDX 4600

Post autor: angelo18 » środa 13 maja 2009, 12:35

Witam!

Udało mi sie zdobyć ten procesor po dość fajnych pieniądzach jednak mam pytanie co do jego ostawień Mógłby ktoś w skrócie napisać do czego służą wszystkie opcje Co z czym sie je Trochę szukam w sieci ale nie wszystko do końca jest dla mnie jasne

angelo18

Re: Behringer MDX 4600

Post autor: angelo18 » środa 13 maja 2009, 13:09

Opracowałem sobie jak rozumiem obsługę tego urządzenia na chłopski rozum nie do końca jest dla mnie wszystko jasne jeśli gdzieś sie pomyliłem w opisie proszę o poprawę

1 sekcja expander/gate : wyciszanie sygnału poniżej zadanej wartości (trigger) Użycie przycisku release powoduje łagodniejsze lub szybsze zadziałanie bramki Użycie przycisku gate całkowicie wycisza sygnal poniżej zadanej wartości

2 compresor : Threshold – poziom sygn. powyżej którego kompresor zacznie działać Ratio współczynnik kompresji. Contour LOW nie rozumiem aktywuje high-pass filter i powoduje efekt pompowania Co to ma za zadanie?? INTERACTIVE KNEE uruchamia jakby twardsza charakterystykę kompresji ENHANCER nie do końca wiem do czego służy niby ma poprawiać dźwięk ale w jaki sposób??

angelo18

Re: Behringer MDX 4600

Post autor: angelo18 » środa 13 maja 2009, 14:36

Czytalem instrukcje W koncu sobie wydrukowalem
A co z tym CONTOUR LOW

ODPOWIEDZ