Mackie czy RCF do muzyki mechanicznej?
Witam
chciałem skompletować aktywny zestaw nagłośneiniowy na wesela i inne imprezki okolicznosciowe. Generalnie przyszły zestaw bedzie miał za zadanie odtwarzać muzyke mechaniczna i obsługiwać mikrofony. Mój dylemat to Mackie czy może RCF !? (Cena raczej nie gra roli) jaka konfiguracje proponujecie?
chciałem skompletować aktywny zestaw nagłośneiniowy na wesela i inne imprezki okolicznosciowe. Generalnie przyszły zestaw bedzie miał za zadanie odtwarzać muzyke mechaniczna i obsługiwać mikrofony. Mój dylemat to Mackie czy może RCF !? (Cena raczej nie gra roli) jaka konfiguracje proponujecie?
Re: Mackie czy RCF do muzyki mechanicznej?
Moze to glupie pytanie... ale co to jest muzyka mechaniczna??

- Soundscape
- Kontakt:
...Moze to glupie pytanie... ale co to jest muzyka mechaniczna??
...
Też mnie to ciekawi

Też mnie to ciekawi

Muzyka mechaniczna to playback .
Ja Jestem użytkownikiem Mackie sa 1530z ale ja byłem ograniczony finansowo.Bez zastanowienia bierz rcf.Słyszałem je jest to może ta sama moc skuteczność i parametry ale jednak rcf troszke lepiej ci zagrają.
Ja Jestem użytkownikiem Mackie sa 1530z ale ja byłem ograniczony finansowo.Bez zastanowienia bierz rcf.Słyszałem je jest to może ta sama moc skuteczność i parametry ale jednak rcf troszke lepiej ci zagrają.
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
- Soundscape
- Kontakt:
...Muzyka mechaniczna to playback .
Kolejni...
Ale może chociaż wokal na żywo? Lub coś?
Kolejni...

Ale może chociaż wokal na żywo? Lub coś?

......Moze to glupie pytanie... ale co to jest muzyka mechaniczna??
...
Też mnie to ciekawi
...
to taka w której jeden koles stoi z młotem pneumatycznym rozkuwa beton drugi z pila wiercac robi fx'y na zywo elektryczna a trzeci wali łomem w beczki. btw. mialem na mysli odtwarzanie utworów z cd ..

Też mnie to ciekawi

to taka w której jeden koles stoi z młotem pneumatycznym rozkuwa beton drugi z pila wiercac robi fx'y na zywo elektryczna a trzeci wali łomem w beczki. btw. mialem na mysli odtwarzanie utworów z cd ..
- Soundscape
- Kontakt:
to taka w której jeden koles stoi z młotem pneumatycznym rozkuwa beton drugi z pila wiercac robi fx'y na zywo elektryczna a trzeci wali łomem w beczki. btw. mialem na mysli odtwarzanie utworów z cd .....
O, to przepraszam. Aczkolwiek młoty i piły były by ciekawe

...to taka w której jeden koles stoi z młotem pneumatycznym rozkuwa beton drugi z pila wiercac robi fx'y na zywo elektryczna a trzeci wali łomem w beczki. btw. mialem na mysli odtwarzanie utworów z cd .....
...
co do tematu..
MACKIE czy RCF??

co do tematu..
MACKIE czy RCF??
...
Szczegolnie na weselu

Szczegolnie na weselu

Jeśli kaska nie gra roli, to bierz najnowszego RCF-a seri ART 7, sam go kupiłem, rewelka. Mobilny, lekki, szczególnie basiki 905AS 1000W/8R i max spl 130dB i tylko 34 kg wagi.
Ale jest jeszcze coś dobrego, mianowicie FBT VERVE. Tańsze od RCF-a, a ta sama półka, na głośnikach B&C- zawodostwo.
MACKIE, to tylko by Italy, te obecne, to mają plastikowe brzmienie i to nietylko moja opinia. Alternatywą jest JBL VRX, DYNACORD i EV.
Ale jest jeszcze coś dobrego, mianowicie FBT VERVE. Tańsze od RCF-a, a ta sama półka, na głośnikach B&C- zawodostwo.
MACKIE, to tylko by Italy, te obecne, to mają plastikowe brzmienie i to nietylko moja opinia. Alternatywą jest JBL VRX, DYNACORD i EV.