Dynacord PM1600 + JBL PRX?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
saksband
Dynacord PM1600 + JBL PRX?

Post autor: saksband » niedziela 14 wrz 2008, 19:14

Witam, chciałem dopytać szanownych kolegów czy takie rozwiązanie waszym zdaniem jest dobre: Dynacord PowerMate 1600 + JBL PRX518 i PRX512 +odsłuchy JBL EON 15G2. Zastosowanie to głównie imprezy zamknięte , czasem jakiś plenerek.
Pytanie tylko takie, bo wiem że ten powermikser ma detektor sprzeżeń i czy będzie on wystarczający przy mikrofonach np. pojemnościowych i przy wykorzystaniu pełnej mocy na scenie. Czy ten eliminator sprzężeń bedzie działał też bez wykorzystania wzmacniacza w tym Powermikserze?, wypuszczając tylko wyjście liniowe na wspomniany wyżej zestaw PRX i EON? Jeżeli trzeba będzie zastosować jakieś bramki itp, proszę o sugestie. Z góry dzięki za podpowiedź.

saksband

Re: Dynacord PM1600 + JBL PRX?

Post autor: saksband » poniedziałek 15 wrz 2008, 16:20

...Witam, chciałem dopytać szanownych kolegów czy takie rozwiązanie waszym zdaniem jest dobre: Dynacord PowerMate 1600 + JBL PRX518 i PRX512 +odsłuchy JBL EON 15G2. Zastosowanie to głównie imprezy zamknięte , czasem jakiś plenerek.
Pytanie tylko takie, bo wiem że ten powermikser ma detektor sprzeżeń i czy będzie on wystarczający przy mikrofonach np. pojemnościowych i przy wykorzystaniu pełnej mocy na scenie. Czy ten eliminator sprzężeń bedzie działał też bez wykorzystania wzmacniacza w tym Powermikserze?, wypuszczając tylko wyjście liniowe na wspomniany wyżej zestaw PRX i EON? Jeżeli trzeba będzie zastosować jakieś bramki itp, proszę o sugestie. Z góry dzięki za podpowiedź.
...
Nikt się nie podzieli doświadczeniem w tym temacie ?

ODPOWIEDZ