Witam forumowiczów,
jak w temacie -posiadam mały zestawik EV: 2x Sx300 + 2x Sb121 + Xp200a i chciałbym do tego dobrać odpowiedni sprzęt aby to jakoś kulturalnie zasilić. Zależy mi na czymś co nie będzie ograniczać możliwości głośników (pod względem mocy i przede wszystkim brzmienia), granie to głównie pub'y i małe kluby. Dżwięk będzie najczęściej odtwarzany z nośników (głównie płyty analogowe - i tu zależy mi na zachowaniu ich "ciepłego brzmienia" - czyli raczej cyfrowe amp'y odpadają choć niekoniecznie jeśli dobrze brzmią-nie jestem uprzedzony). Rodzaj muzyki... hmm, w baardzo dużym uogólnieniu: "muzyka taneczna", brzmieniowo najczęściej nowoczesna elektronika ale i partie z żywymi instrumentami, raczej dobrze brzmiący muzyczny minimalizm niż 20 przekrzykujących się ścieżek.
Zatem jesli ktoś zechciałby podzielić się nieco swoim doświadczeniem i posłużyć radą to bedę wdzięczny. aha tak na marginesie: mam możliwość kupić dwie końcówki Mackie FR 1400 za ok 1600PLN, te mocowo wydają się odpowiednie ale nie miałem okazji ich słyszeć a z podawanych przez producenta parametrów rozumiem tylko: W,Ω,kg,cm:/ Może ktoś się z taką końcówką spotkał??
Proszę o opinie.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Końcówki do EV SX300 i SB121
There are only 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't ;)
Re: Końcówki do EV SX300 i SB121

[Post edytowany przez Admina w dniu 04/09/2008]
There are only 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't ;)