TC HELICON VoiceTone Correct
Witam.Czy ktoś testował to urządzenie,czy warto je kupić
jestem saksofonistą
Re: TC HELICON VoiceTone Correct
...Witam.Czy ktoś testował to urządzenie,czy warto je kupić ...
Witam serdecznie. Odgrzebałem tego posta bo mam podobny problem;-)
Od jakiegoś czasu również zasanawiam się nad kupnem tego urządzenia i jeśli ktoś już je testował to niech coś o nim powie. Czy jego funkcje (efekty) wpływają dobrze na brzmienie wokalu, czy korektor intonacji się "nie spóźnia" itd.?
Dzięki za odpowiedź!
Od jakiegoś czasu również zasanawiam się nad kupnem tego urządzenia i jeśli ktoś już je testował to niech coś o nim powie. Czy jego funkcje (efekty) wpływają dobrze na brzmienie wokalu, czy korektor intonacji się "nie spóźnia" itd.?
Dzięki za odpowiedź!
Interesuje sie muzyka elektroniczna, glownie Dance, Trance i Techno. Umiem grac na klawiszach, troche na akordeonie i gitarze.
Re: TC HELICON VoiceTone Correct
......Witam.Czy ktoś testował to urządzenie,czy warto je kupić ...
Dzięki za odpowiedź!...
Ja miałem przez chwile a później się przerzuciłem na większego voicelive.
Ta mała zabaweczka bardzo wiele potrafi, jeśli śpiewak w miarę czysto śpiewa może skutecznie wyczyścić delikatne fałsze. Poza tym ma na pokładzie fajny "ocieplacz" warmth , automatyczny kompresor i coś tam jeszcze. Ogólnie byłem bardzo zadowolony z tego urządzenia , wokal ładnie przebijał się w miksie i nabierał blasku.
Jak raz go ustawisz to możesz o nim zapomnieć, nic nie trzeba przy nim kręcić - bardzo zgrabne urządzenie - polecam
michalsiak
Dzięki za odpowiedź!...
Ja miałem przez chwile a później się przerzuciłem na większego voicelive.
Ta mała zabaweczka bardzo wiele potrafi, jeśli śpiewak w miarę czysto śpiewa może skutecznie wyczyścić delikatne fałsze. Poza tym ma na pokładzie fajny "ocieplacz" warmth , automatyczny kompresor i coś tam jeszcze. Ogólnie byłem bardzo zadowolony z tego urządzenia , wokal ładnie przebijał się w miksie i nabierał blasku.
Jak raz go ustawisz to możesz o nim zapomnieć, nic nie trzeba przy nim kręcić - bardzo zgrabne urządzenie - polecam
michalsiak