RCF dla gwiazd?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
SZMEKOWY
RCF dla gwiazd?

Post autor: SZMEKOWY » środa 24 paź 2007, 21:14

Co myślicie o tych kolumnach RCF –a, H1315 oraz S8028 ? Ma to grać na imprezach plenerowych w konfiguracji 4 doły oraz 4 górki na stronę ( w późniejszym czasie może rozbuduje). Jako napęd końce CREST -a seria CA. Co do odsłuchów to planuje RCF -a TT25-SMA a całym systemem na zarządzać DBX DRIVE RACK PA. Czy np. nasze polskie gwiazdy na tym zagrają ? SA firmy które używają kolumn RCF -a do realizacji profesjonalnych nagłośnień? , bo osobiście jeszcze nie spotkałem. PS. Chętnie tez posłucham opinii o aktywnych systemach liniowych RCF –a TTL31-A i TTL33-A oraz kolumnach niskotonowych do tych kolumn TTS28-A (również aktywne)

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: RCF dla gwiazd?

Post autor: Tadeo » środa 24 paź 2007, 22:08

poszukaj w necie
poczytaj np tu

LSP

Post autor: LSP » środa 24 paź 2007, 22:36

...poszukaj w necie
poczytaj np tu ...
Tak między nami, w najnowszym LSP będzie można przeczytać co nieco o TT25-SMA

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 25 paź 2007, 08:12

......poszukaj w necie
poczytaj np tu ...
Tak między nami, w najnowszym LSP będzie można przeczytać co nieco o TT25-SMA...
ok, nikomu nie powiem

LSP

Post autor: LSP » czwartek 25 paź 2007, 10:48

Tak między nami, w najnowszym LSP będzie można przeczytać co nieco o TT25-SMA...
ok, nikomu nie powiem ...
Widziałem, że można na was liczyć:)

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » czwartek 25 paź 2007, 20:58

...Co myślicie o tych kolumnach RCF –a, H1315 oraz S8028 ? Ma to grać na imprezach plenerowych w konfiguracji 4 doły oraz 4 górki na stronę ( w późniejszym czasie może rozbuduje). Jako napęd końce CREST -a seria CA. Co do odsłuchów to planuje RCF -a TT25-SMA a całym systemem na zarządzać DBX DRIVE RACK PA. Czy np. nasze polskie gwiazdy na tym zagrają ? SA firmy które używają kolumn RCF -a do realizacji profesjonalnych nagłośnień? , bo osobiście jeszcze nie spotkałem. PS. Chętnie tez posłucham opinii o aktywnych systemach liniowych RCF –a TTL31-A i TTL33-A oraz kolumnach niskotonowych do tych kolumn TTS28-A (również aktywne) ...
Ja osobiscie uwazam ten sprzet za bardzo wysokiej klasy i o ile wymagany nie bedzie system rownany liniowo, to raczej kazdy artysta go zaakceptuje. Czemu? Bo to przemyslany sprzet, dobrze dobrane glosniki (zreszta znane kontruktorom zestawow od podszewki) - zreszta, jako rzetelna firma podaja bardzo precyzyjne informacje odnosnie wszelkich potrzebnych parametrow. Naped bardzo riderowy (Crest CA9), kontrloler...hmm...markowy (hehe) i raczej powinno byc dobrze.

TTS-28 to potwornie silne doly, ktore skutecznoscia (w pelnym tego slowa znaczeniu) nie ustepuja niczym EAW SB1000, ktore od wielu lat naleza do klasy TOP. Kontrukcja TTS-28 jest podobna ideowo do SB1000, glosnki silniejsze (1000W a nie 700 jak w EAW), neodymowe, z mniejsza kompresja mocy.

SZMEKOWY

Post autor: SZMEKOWY » niedziela 04 lis 2007, 13:20

CZEKAM NA DALSZE OPINIE ;) POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » poniedziałek 05 lis 2007, 10:42

...CZEKAM NA DALSZE OPINIE ;) POZDRAWIAM...
O rcf zagadałem także tutaj zapraszam na pokrewne forum

Awatar użytkownika
Dibox

Post autor: Dibox » wtorek 06 lis 2007, 00:23

witam,
duży zestaw line array gra po prostu "bosko" - pisze to świadomie bo gram na nim od roku prawie...nie mam takiego seta jak firma z krakowa, tylko połowe mniej ale opędza to na prawdę bardzo dużo...opinie tzw. "gwiazd" utwierdzają mnie w tej opini, a parę już na nim grało (np.dżem)
na pytania odpowiem po ch zadaniu
pozdrawiam

SZMEKOWY

Post autor: SZMEKOWY » wtorek 06 lis 2007, 20:08

...witam,
duży zestaw line array gra po prostu "bosko" - pisze to świadomie bo gram na nim od roku prawie...nie mam takiego seta jak firma z krakowa, tylko połowe mniej ale opędza to na prawdę bardzo dużo...opinie tzw. "gwiazd" utwierdzają mnie w tej opini, a parę już na nim grało (np.dżem)
na pytania odpowiem po ch zadaniu
pozdrawiam...
rozumiem ze masz 2 doly i 4 gorki na strone . . . i naglosnisz tym impreze na . . . ludzi, (oczywiscie w plenerze hehe) a jak oceniasz zaproponowany przeze mnie zestaw pasywny RCF-a ? czekam na odpowiedz. pozdrawiam

ODPOWIEDZ