Soundcraft Spirit M12

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
minimax
Soundcraft Spirit M12

Post autor: minimax » czwartek 19 lip 2007, 16:17

Po długiej analizie potrzeb i możliwości wstępnie wybrałem ten mikser. Zastosowanie: małe koncerty typowego składu rockowego, z możliwością nagrywania wielośladowego.

Czy ktoś zechce mnie odwieść od tego pomysłu?

Przy okazji pytanie: Czy na jego wyjściu cyfrowym jest mix stereo?

Drugie pytanie: czy powrót z auxów jest tylko w postaci RCA? To byłoby trochę niefajnie ...
[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]

piotr

Re: Soundcraft Spirit M12

Post autor: piotr » piątek 20 lip 2007, 10:04

...Po długiej analizie potrzeb i możliwości wstępnie wybrałem ten mikser. Zastosowanie: małe koncerty typowego składu rockowego, z możliwością nagrywania wielośladowego.

Czy ktoś zechce mnie odwieść od tego pomysłu?

Przy okazji pytanie: Czy na jego wyjściu cyfrowym jest mix stereo?
Przełaczalne: MIX stero lub sygnał z wyjść Aux1/2

Drugie pytanie: czy powrót z auxów jest tylko w postaci RCA? To byłoby trochę niefajnie ...
Tylko RCA... lub jeżeli masz wolne kanały... możesz go wykorzystać je jako powrót. I dlaczego niefajnie? Dla zastosowań które piszesz nie widzę problemu.
Pozdrawiam
Piotr

minimax

Post autor: minimax » piątek 20 lip 2007, 11:09

Tylko RCA... lub jeżeli masz wolne kanały... możesz go wykorzystać je jako powrót. I dlaczego niefajnie? Dla zastosowań które piszesz nie widzę problemu.
Pozdrawiam
Piotr...

Hmm .... ze względu na zakłócenia. Kiedy w pobliżu miksera jest końcówka, to przez kabelki RCA strasznie sieje. Nawet małe mikserki Behringera mają powroty symetryczne.
[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]

piotr

Post autor: piotr » sobota 21 lip 2007, 00:34

...Tylko RCA... lub jeżeli masz wolne kanały... możesz go wykorzystać je jako powrót. I dlaczego niefajnie? Dla zastosowań które piszesz nie widzę problemu.
Pozdrawiam
Piotr...

Hmm .... ze względu na zakłócenia. Kiedy w pobliżu miksera jest końcówka, to przez kabelki RCA strasznie sieje. Nawet małe mikserki Behringera mają powroty symetryczne.
...
...a wszystkie miksery, które mają jakiekolwiek niesymetryczne we/wy sieją?
Używam M12 od ponad trzech lat w różnych konfiguracjach i różnych warunkach (z końcówkami obok np. pod spodem) jakoś nie miałem problemu. Może mam szczęście... ?
Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
thekowal

Post autor: thekowal » środa 31 paź 2007, 19:01

Odświeżę trochę temat.

Poszukuję mixera,budżet do 3000zł.Zostosowanie: koncerty małego składu,chałturki (chcę w niego wpinać głównie mikrofony,bass z linii,klawisze i gitarkę nagłaśnianą z paczki lub linii).Czy zakup tegoż Soundcrafta (ale wersji M8) jest dobrym posunięciem? Jak ten mixer wypada na tle ALLEN&HEATH PA12 ?

Czy może żaden z tych,jest jakiś inny typ w tym przedziale cenowym ?

Pozdrawiam

aquamar

Post autor: aquamar » niedziela 20 sty 2008, 23:18

hej . Ja wlasnie gryze sie z tym samym orzechem . Potrzebuje mikser ktory sie sprawdzi w live i w homerecordingu , rowniez jako taki work station z calym omikrofonowaniem do perkusji i odlsluchelem sluchawkowym . Wacham sie miedzy Soundcraft M12 a Allen & Heath pa20 . Tylko teraz ktory z nich ma nizsze szumy ,,,, To nie jest prosty zakup juz od 2 miesiecy mysle mysle i nie jestem zdecydowany .

ODPOWIEDZ