DAP 900 - problem

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
zespolaccord
DAP 900 - problem

Post autor: zespolaccord » wtorek 26 wrz 2006, 22:10

Witam wszystkich

Zakupiłem sobie DAP 900 I po jakimś czasie pojawił się problem nagle na Imprezce zapaliła się dioda PROTECT i oczywiście w konsekwencji lewa strona przestała grać. Na drugi dzień podłaczyłem końcówkę ponownie wszystko wróciło do normy ale po podłączeniu kolumn i próbie znowu problem ten sam się pojawił. Czy ktoś miał podobny problem z tego typu końcówką

Zaznacze że posiadam drugą końcówkę DAP 1200 i przy podłączeniu tych samych kolumn tymi samymi przewodami wszystko jest w porządku.

Przy okazji zapytam Bo końcówka DAP900 Działa na 4-Ohm i kolumny które posiadam to LDM 600wersja pro Przy podłączeniu nie mogę w końcówce na sumie dać więcej niż w skali na pokrętłach niż 3 bo powyżej żarówki zabezpieczające w kolumnach odrazu się świecą. Czym to moze być spowodowane?? W końcu kolumny są większe niż moc końcówki i nawet przy przekręceniu pokręteł na max'a żarówki w kolumnach nie powinny się zaświecić.

Za info w mojej sprawie jak by ktoś mógł mi pomóc z góry śliczne dzięki. Pozdroffka/all

Awatar użytkownika
Groch

Re: DAP 900 - problem

Post autor: Groch » wtorek 26 wrz 2006, 22:33

Moc to nie wszystko. Ważne są te ohmy, o których piszesz, kolumna za bardzo obciąża końcówkę, tu musisz uważać, żeby nie popalić sprzętu, ale o tym powiedzą Ci więcej inni.

Awatar użytkownika
stasiekm

Re: DAP 900 - problem

Post autor: stasiekm » środa 27 wrz 2006, 07:38

wygląda na to, ze jedne kanało końcowki sie wzbudza naczęstotliwości ponadakustycznej
spróbuj zamienić kolumny między kanałami końcówki -jesłi problem dalej będzie dotyczył jednego kanału, to znaczy, ze jest niesprawny
mozliwe jets też uszkodzenie zwrotnicy w jednej kolumnie

ODPOWIEDZ