Boss ME50 a GT8

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
plajer
Boss ME50 a GT8

Post autor: plajer » niedziela 24 wrz 2006, 03:12

Witam, poszukuje sprzętu gitarowego odpowiedniego do grania na scenie i do homerecordingu.
Czy urządzenia wymienione, poza tym ze gt8 ma symulacje wzmacnaiczy różnią się od siebie?
Czy w gt8 można wyłączyć symulacje wzmacniacza i kolumny?
może warto kupić me50 i jakiś sam symulator wzmacniaczy nadający się do nagrywania i do grania na żywo?
podobno w bossie mozna wiecej ciekawych brzmien ukrecic niz np w podzie, dlatego ten wybor
(tak, korzystalem z wyszukiwarki ale nie znalezlem tego o co by mi chodzilo, mam nadziaje ze sa jacys gitarowcy)
dzięks, pozdr
Paweł

peter1pl

Re: Boss ME50 a GT8

Post autor: peter1pl » niedziela 24 wrz 2006, 13:37

...Witam, poszukuje sprzętu gitarowego odpowiedniego do grania na scenie i do homerecordingu.
Czy urządzenia wymienione, poza tym ze gt8 ma symulacje wzmacnaiczy różnią się od siebie?
Czy w gt8 można wyłączyć symulacje wzmacniacza i kolumny?
może warto kupić me50 i jakiś sam symulator wzmacniaczy nadający się do nagrywania i do grania na żywo?
podobno w bossie mozna wiecej ciekawych brzmien ukrecic niz np w podzie, dlatego ten wybor
(tak, korzystalem z wyszukiwarki ale nie znalezlem tego o co by mi chodzilo, mam nadziaje ze sa jacys gitarowcy)
dzięks, pozdr
Paweł...
Może lepiej kupić LINE6 POD XT Live? (ja bym tak zrobił )
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm

Awatar użytkownika
Humbucker

Post autor: Humbucker » poniedziałek 25 wrz 2006, 10:33

Może lepiej kupić LINE6 POD XT Live? (ja bym tak zrobił )...
mysle ze to duzo zalezy tez jakiego ma sie pieca. Ja mam fajna lampe i boss me-50 smiga zdecydowanie lepiej od poda xt live. Chociaz ten symulacje ma naprawde niezle.

Awatar użytkownika
naph

Post autor: naph » poniedziałek 25 wrz 2006, 18:04

...Może lepiej kupić LINE6 POD XT Live? (ja bym tak zrobił )...
mysle ze to duzo zalezy tez jakiego ma sie pieca. Ja mam fajna lampe i boss me-50 smiga zdecydowanie lepiej od poda xt live. Chociaz ten symulacje ma naprawde niezle....

boss jak najbardziej. polecam opcje w rack'u. pod xt jest ok ale do bossa mu brakuje. jak trafnie zauwazyles boss ma wiecej opcji ( w tym efektow ), ale tak gleboka edycja brzmien jak w xt czesto jest bezuzyteczna.
pozdraiwiam

ODPOWIEDZ