Jaki głośnik do Clavia Nord Electro?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
puba
Jaki głośnik do Clavia Nord Electro?

Post autor: puba » środa 23 sie 2006, 15:11

Witam,
szukam nieduzego głośnika (piecyka, chyba najlepiej lampa) do Clavii Nord Electro tak by walory dzwiękowe nie traciły swej jakości przez zły wybór. Dodam, że nie szukam strasznie profesjonalnego sprzetu za wielkie pieniadze ale takiego, ktory wybrzmiałby w pomiesczeniu typu pub. Możecie coś polecic?
Muszę tez zmienic pedał sustain i jesli ktos uzywa clavii to moze mi pomoze z wyborem?
clavia

paskud

Re: Jaki głośnik do Clavia Nord Electro?

Post autor: paskud » środa 23 sie 2006, 16:00

ja wycinam na laney`u ck-165 - to wersja budżetowa i "ciężka" - 30kg
ale sprawuje się nieźle 15`` celestion + jakiśtam driver.
Możesz spróbować poszukać u LDM-a - mają piecyk Karolak Signature, który zrobili pod clavię - na stronie jest recenzja Wojciecha Karolaka - tylko to droższa opcja

po co chcesz zmieniać pedał? ja objeżdżam wszystko na jednym - podłączony do gniazda sustain i jak przełączam na hammonda to start/stop leslie - masz to w ustawieniach instrumentu, tak samo polaryzację :)

pozdrawiam Piotrek vel paskud
Szczęśliwy posiadacz Clavia Nord Electro3 ;)

puba

Post autor: puba » środa 23 sie 2006, 16:30

...ja wycinam na laney`u ck-165 - to wersja budżetowa i "ciężka" - 30kg
Możesz spróbować poszukać u LDM-a - mają piecyk Karolak Signature, który zrobili pod clavię - na stronie jest recenzja Wojciecha Karolaka - tylko to droższa opcja

po co chcesz zmieniać pedał? ja objeżdżam wszystko na jednym - podłączony do gniazda sustain i jak przełączam na hammonda to start/stop leslie - masz to w ustawieniach instrumentu, tak samo polaryzację :)

pozdrawiam Piotrek vel paskud ...
dzięki serdeczne - a jaki masz pedał?
ja miałem taki noname - dostałem w prezencie i fatalnie się spisuje - wiec szukam czegos lepszego.. dlatego pytam:)
clavia

paskud

Post autor: paskud » środa 23 sie 2006, 16:51

......ja wycinam na laney`u ck-165 - to wersja budżetowa i "ciężka" - 30kg

pozdrawiam Piotrek vel paskud ...
dzięki serdeczne - a jaki masz pedał?
ja miałem taki noname - dostałem w prezencie i fatalnie się spisuje - wiec szukam czegos lepszego.. dlatego pytam:)...

sustain ten niefortepianowy z ensoniq`a
wpisz w goglach ensoniq sustain i zobacz w grafice
Szczęśliwy posiadacz Clavia Nord Electro3 ;)

ODPOWIEDZ