Yamaha PSR 2100 czy Roland VA-76?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
piroman
Yamaha PSR 2100 czy Roland VA-76?

Post autor: piroman » wtorek 16 maja 2006, 22:34

Witam! Jestem w trakcie wybierania keyboardu i zastanawiam się który jest lepszy: Roland va-76 czy Yamaha psr 2100 a poza tym czym się różni 2100 od 2000 (pomijając cenę )
Gram na klawiszach, chce założyć zespół na chałtury, niustannie poszukuje nut;-)

Awatar użytkownika
preceli

Re: Yamaha PSR 2100 czy Roland VA-76?

Post autor: preceli » wtorek 16 maja 2006, 22:40

...i zastanawiam się który jest lepszy...

A do czego niby?

...a poza tym czym się różni 2100 od 2000 (pomijając cenę )...

To na serwisie Yamaha nic na ten temat nie napisali? Ale numer!
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
santa

Post autor: santa » wtorek 16 maja 2006, 23:49

www.google.pl , strona yamahy i rolanda. I wszystko !
www.myspace.com/determinacja

kozpaw

Post autor: kozpaw » środa 17 maja 2006, 10:28

Widzę że forum zmienia się powoli w lożę szyderców.

Kolego PRECELI zastanów się nad sobą bo człowiek poprostu szuka pomocy a ty z niego szydzisz (zresztą z tego co obserwuję to nic innego na tym forum nierobisz, bo każda twoja wypowiedź to szyda). wynika

z tego że jesteś tu wogóle niepotrzebny

Co do klawiszy to ja bym polecał rolanda bo to przedewszystkim inna klasa instr.

pozdro
Klawiszowiec

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » środa 17 maja 2006, 10:38

Co do klawiszy to ja bym polecał rolanda bo to przedewszystkim inna klasa instr.

pozdro...

Sorry ale to żaden argument. Ja z kolei bym polecał Yamahę - 'bo to przede wszystkim inna klasa' - moim zdaniem lepsza od Rolanda. Ty uważasz odwrotnie. A w tej klasie instrumentów kupowanie jednego bądź drugiego na podstawie tego który 'lepszy' wg jakichś tam ludzi z internetu jest bez sensu. Oba instrumenty reprezentują wysoką klasę, i trzeba iść do sklepu, posłuchać, ograć i wybrać ten który się bardziej podoba.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » środa 17 maja 2006, 10:40

CHolera trochę pochrzaniłem - teoretycznie VA-76 jest 'wyższym' modelem u Rolanda niż PSR2100 u Yamahy. Co nie znaczy że musi się każdemu podobać jego brzmienie - ja np jestem przyzwyczajony do brzmień Yamahy i Rolandy jakoś mi 'nie leżą' (za wyjątkiem modułów serii JV - tam było sporo fajnych dźwięków, ale keyboardy mnie nigdy jakoś nie przekonywały - zwłaszcza rolandowskie piano)
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 17 maja 2006, 10:44

...Widzę że forum zmienia się powoli w lożę szyderców.

Kolego PRECELI zastanów się nad sobą bo człowiek poprostu szuka pomocy a ty z niego szydzisz

Nie szydzę, lecz grzecznie pytam do czego mu jest potrzebny ten keyboard. To chyba proste pytanie? Gdyby to na wstępie określił możnaby było mu pewnie łatwo i szybko pomóc zamiast gubić się w domysłach w kwestii "co autor miał na myśli".

Wspomniane modele są tak odmienne w wielu aspektach, iż ciężko je porównywać nie mając punktu odniesienia.

...(zresztą z tego co obserwuję to nic innego na tym forum nierobisz, bo każda twoja wypowiedź to szyda). wynika z tego że jesteś tu wogóle niepotrzebny...

Kiepsko obserwujesz a jeszcze gorzej analizujesz.

...Co do klawiszy to ja bym polecał rolanda bo to przedewszystkim inna klasa instr...

A przede wszystkim inna od czego? Uważasz, że bardzo pomogłeś?
[addsig]

Awatar użytkownika
piroman

Post autor: piroman » środa 17 maja 2006, 16:12

......Widzę że forum zmienia się powoli w lożę szyderców.

Kolego PRECELI zastanów się nad sobą bo człowiek poprostu szuka pomocy a ty z niego szydzisz

Nie szydzę, lecz grzecznie pytam do czego mu jest potrzebny ten keyboard. To chyba proste pytanie? Gdyby to na wstępie określił możnaby było mu pewnie łatwo i szybko pomóc zamiast gubić się w domysłach w kwestii "co autor miał na myśli".

Wspomniane modele są tak odmienne w wielu aspektach, iż ciężko je porównywać nie mając punktu odniesienia.

...(zresztą z tego co obserwuję to nic innego na tym forum nierobisz, bo każda twoja wypowiedź to szyda). wynika z tego że jesteś tu wogóle niepotrzebny...

Kiepsko obserwujesz a jeszcze gorzej analizujesz.

...Co do klawiszy to ja bym polecał rolanda bo to przedewszystkim inna klasa instr...

A przede wszystkim inna od czego? Uważasz, że bardzo pomogłeś?

...

Klawisz jest mi potrzebny przede wszystkim do gry na żywo i do prostych produkcji.
Gram na klawiszach, chce założyć zespół na chałtury, niustannie poszukuje nut;-)

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 17 maja 2006, 16:20

...Klawisz jest mi potrzebny przede wszystkim do gry na żywo i do prostych produkcji....

Jeśli ktoś jest z Warszawy to może wybrać się dziś do hotelu PARTNER (ul. Marywilska 16) o godz. 17:30. Odbędzie się tam prezentacja keyboardów Roland E-50/80. Prezentację poprowadzi Massimiliano Coclite - zawodowy prezenter firmy Roland z Włoch. Wstęp na prezentację jest bezpłatny.
[addsig]

piotrekmuzyk

Post autor: piotrekmuzyk » czwartek 18 maja 2006, 11:01

Panowie pomijając klase instrumentów roland jest wyrazie leprzy pod kazdym względem, super klawiatóra, brzmienia perkusji hamondy itp roland ma napewno leprze, intuicyjna obsługa w rolandzie dlatego polecam VA
hey my name is piotrek I like music and fast car

ODPOWIEDZ