Witam!
Mam małe pytanko - jestem posiadaczem powermixera Phonic Powerpod 1062 deluxe. Chciałbym go wykorzystać jako mixer do domowych nagrań - czy jest to mozliwe? Posiada od wyjscie tape rec, na który wysyłany jest taki mix, jaki wysyłany jest na wzmacniacz mocy. Jednak w tym powermixerze nie można chyba pominąć wzmacniacza i używac tylko miksera. Czy możliwe jest, abym poprostu odłączył kolumny? Czy urządzenie może działać bez obiążenia i nie spowoduje to uszkodzenia wzmacniacza?
Z góry dzieki za wyrozumiałość :)
Powermixer jako mixer
Re: Powermixer jako mixer
oczywiście nie możesz odłączyć głośników najlepiej wynieś je do ubikacji i przykryj pierzyną żeby nie przeszkadzały w nagraniu

zawodowo pracujący akustyk live i studio
z tego co udało mi sie odczytać na zdjeciu to powermikser ten ma wyjscie liniowe w bloku line outs opisane jako left/mono i right -jest to wyjści liniowe wbudowanego miksera
mozesz używac bez podłączonych kolumn
mozesz używac bez podłączonych kolumn
...oczywiście nie możesz odłączyć głośników najlepiej wynieś je do ubikacji i przykryj pierzyną żeby nie przeszkadzały w nagraniu
...
W przypadku wzmacniaczy lampowych z wyjsciem transformatorowym odlaczenie obciazenia moze sie bardzo zle skonczyc dla wzmacniacza.
W przypadku tranzystorowych koncowek mocy nie ma to znaczenia.

W przypadku wzmacniaczy lampowych z wyjsciem transformatorowym odlaczenie obciazenia moze sie bardzo zle skonczyc dla wzmacniacza.
W przypadku tranzystorowych koncowek mocy nie ma to znaczenia.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!