Jaki kompresor?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
TeeR
Jaki kompresor?

Post autor: TeeR » poniedziałek 23 sty 2006, 10:50

Witam! Potrzebuje dwoch kompresorow do live'ow. Jeden ma obsluzyc dwa glowne wokale (na Betach 58). Drugi bedzie zapiety na grupie (chor - 20 dynamikow). Zastanawiam sie nad DBX 266XL lub Behringerem Composerem Pro XL MDX2600. Wiem, że DBX to Marka ale Behringer ma de-esser. Poza tym nie jestem wrogo nastawiony do Behringera. Co wybrac? Prosze o opinie szczegolnie tych osob ktore znaja te urzadzenia z autopsji (bez tekstow ze B. to gowno bo tak i juz). Z gory dzieki.
[addsig]

Awatar użytkownika
piosenkarz

Re: Jaki kompresor?

Post autor: piosenkarz » poniedziałek 23 sty 2006, 17:00

...Witam! Potrzebuje dwoch kompresorow do live'ow. Jeden ma obsluzyc dwa glowne wokale (na Betach 58). Drugi bedzie zapiety na grupie (chor - 20 dynamikow). Zastanawiam sie nad DBX 266XL lub Behringerem Composerem Pro XL MDX2600. Wiem, że DBX to Marka ale Behringer ma de-esser. Poza tym nie jestem wrogo nastawiony do Behringera. Co wybrac? Prosze o opinie szczegolnie tych osob ktore znaja te urzadzenia z autopsji (bez tekstow ze B. to gowno bo tak i juz). Z gory dzieki.

...

Mam Behringera wprawdzie nie dawno ale jest ok. Z tego co słyszalem to jest bardzo dobry. Cena jego jest niska bo składany w Chinach no ale Chińczyki są dobrzy w te klocki.

Ja bym był za Behringerem.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » poniedziałek 23 sty 2006, 17:25

...Witam! Potrzebuje dwoch kompresorow do live'ow. Jeden ma obsluzyc dwa glowne wokale (na Betach 58). Drugi bedzie zapiety na grupie (chor - 20 dynamikow). Zastanawiam sie nad DBX 266XL lub Behringerem Composerem Pro XL MDX2600. Wiem, że DBX to Marka ale Behringer ma de-esser. Poza tym nie jestem wrogo nastawiony do Behringera. Co wybrac? Prosze o opinie szczegolnie tych osob ktore znaja te urzadzenia z autopsji (bez tekstow ze B. to gowno bo tak i juz). Z gory dzieki.

...

Proponuje Ci MULTICOM PRO-XL MDX4600 to sa cztery kompresory w jednym pudle ktore mozna parowac, wtedy masz 2 stereo , lub 4 mono ... niestety niema deesera , lecz czy do sytuacji na zywo wymagany jest deeser ? mozesz sobie poradzic bez tego :)

Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:

Post autor: joszko » wtorek 24 sty 2006, 14:53

Tez kiedys myslalem, że najlepiej miec od razu 4 kanały w 1U za podobne pieniądz (Behringer MDX4400) ale jak pracowałem na MDX2600 przez 8dni to teraz za nim bardzo tęsknię. DeEsser zadowalający. Znajomy akustyk miał studio w czechach i pracował na dbx1066 i dbx166 i mówił, że ten pierwszy o niebo lepszy na wokal od drugiego, a dbx266 to w ogóle lipa w zastosowaniu wokalnym. Nie wiem jak wygląda wytrzymałość mechaniczna Behringera MDX2600 w porównaniu z dbx166 ale mój MDX4400 zaczął chorować po dwóch latach na trzeszczące potencjometry (nie na wszystkich kanałach), ale to się zdarza nawet najlepszym.

Ze względu na DeEsser polecam MDX2600.

P.S.Na naszym forum, w innym wątku, padły też pochlebne opinie na temat MDX2600
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » wtorek 24 sty 2006, 15:22

P.S.Na naszym forum, w innym wątku, padły też pochlebne opinie na temat MDX2600...

tu to bardzo obszerna i ciekawa dyskusja, w koncu sam nie wiem do czego doprowadziła.

ps. mam problem bo nie wiem w jaki sposób podmienic takiego długiego linka do strony na cos krótszego np wyraz ,,tu''. moze mi ktos podpowie? z góry dziękuję i pozdrawiam

Awatar użytkownika
D.C.

Post autor: D.C. » wtorek 24 sty 2006, 16:02

wystarczy podpatrzeć posta który zawiera takie "Tu".

Kliknij sobie wtedy odpisz na ten post i zobaczysz jak "skonstruowane jest takie coś.

Tu

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ