Piwnica Blues: BOX PV-210 czy Yamaha AX10?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Gajdzin
Piwnica Blues: BOX PV-210 czy Yamaha AX10?

Post autor: Gajdzin » poniedziałek 16 sty 2006, 13:50

Właśnie zostałem dumnym właścicielem piwnicy (17m2), którą chcę przysposobić na studio do prób zespołu. Potrzebuję pary 10-calowych kolumn do wokalu i mam możliwość zakupienia w identycznej cenie (755zł/szt.) BOX PV-210 albo Yamaha AX10.

Niby Yamaha to zacna marka, ale seria AX jest u nich budżetowa, podczas kiedy seria PV u BOX'a to właśnie ta wyższa. Parametry obu prawie identyczne. Porównać na ucho się nie da, bo nikt w Polsce nie ma na składzie obu...

Z góry dzięki za wszelkie porady!

Marcin Bruczkowski

www.marcin.bruczkowski.com
Wszystko o mnie na mojej stronie internetowej: www.marcin.bruczkowski.com

Awatar użytkownika
Gavvin

Re: Piwnica Blues: BOX PV-210 czy Yamaha AX10?

Post autor: Gavvin » poniedziałek 16 sty 2006, 23:08

...Właśnie zostałem dumnym właścicielem piwnicy (17m2), którą chcę przysposobić na studio do prób zespołu. Potrzebuję pary 10-calowych kolumn do wokalu i mam możliwość zakupienia w identycznej cenie (755zł/szt.) BOX PV-210 albo Yamaha AX10.

Niby Yamaha to zacna marka, ale seria AX jest u nich budżetowa, podczas kiedy seria PV u BOX'a to właśnie ta wyższa. Parametry obu prawie identyczne. Porównać na ucho się nie da, bo nikt w Polsce nie ma na składzie obu...

Z góry dzięki za wszelkie porady!

Marcin Bruczkowski

http://www.marcin.bruczkowski.com...

Ja polecam PV312 250 RMS i lepsze pasmo 55-18000Hz a kosztuje ok. 800zł.

Awatar użytkownika
Gajdzin

Re: Piwnica Blues: BOX PV-210 czy Yamaha AX10?

Post autor: Gajdzin » wtorek 17 sty 2006, 10:06

Ja polecam PV312 250 RMS i lepsze pasmo 55-18000Hz a kosztuje ok. 800zł....

Niestety są dla mnie za duże i za ciężkie (czasem będę je musiał wozić samochodem). Na potrzeby 17-metrowej piwnicy PV-210 powinny chyba całkowicie wystarczyć? I tak nie mogę tam wytwarzać Bóg wie jakich dB, bo sąsiedzi mnie zabiją. Porządna izolacja (czyli zbudowanie pomieszczenia w pomieszczeniu) odpada, bo nie mam na to funduszy...

Marcin Bruczkowski

www.marcin.bruczkowski.com
Wszystko o mnie na mojej stronie internetowej: www.marcin.bruczkowski.com

ODPOWIEDZ