Pierwsze imprezy - zakupy za 30.000 zł
Skłaniam się ku zestawowi zaproponowanemu przez jednego z kolegów:
Electro-Voice TourX TX1152 2szt.
Electro-Voice TourX TX1181 2szt.
Wpadnij, włącze Ci to, bo akurat mam do testów....:)))
albo posłuchaj gdzieś, to podstawowe kryterium oceny....
albo posłuchaj gdzieś, to podstawowe kryterium oceny....
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.
Re: Pierwsze imprezy - zakupy za 30.000 zł
...Skłaniam się ku zestawowi zaproponowanemu przez jednego z kolegów:
albo posłuchaj gdzieś, to podstawowe kryterium oceny.......
ps:
i nie żartuj z tym mikserem :)))
ps:
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.
......Skłaniam się ku zestawowi zaproponowanemu przez jednego z kolegów:
ps:
...
o, nawet jest komplecik z rabatem:
http://www.sklepgama.pl/product_info.php/products_id/2012
a potem tylko dokupić drugi i wio.....nawet koniecznie drugi, żeby wykorzystać pełną moc końcówek....
ps:
...
a potem tylko dokupić drugi i wio.....nawet koniecznie drugi, żeby wykorzystać pełną moc końcówek....
.........Skłaniam się ku zestawowi zaproponowanemu przez jednego z kolegów:
ps:
...
...
HAND BOX Rack 6U ????? nowy producent racków ??
Ale kombinujesz kolego
straszny misz- masz w tym zestawie.....
Wydając sporo kasy ( bo np dla mnie 30 tys to dużo ) raczej skorzystał bym z konsultacji jakiegoś zawodowca ( nie koniecznie związanego z jakąś konkretną marką ) zamiast sugerować się całkowicie czasem sprzecznymi "poradami" na forum...
Pamiętaj, że każdy system jest tylko tak dobrym, jak najsłabsze jego ogniwo.
[addsig]
ps:
...
...
HAND BOX Rack 6U ????? nowy producent racków ??
Ale kombinujesz kolego
straszny misz- masz w tym zestawie.....
Wydając sporo kasy ( bo np dla mnie 30 tys to dużo ) raczej skorzystał bym z konsultacji jakiegoś zawodowca ( nie koniecznie związanego z jakąś konkretną marką ) zamiast sugerować się całkowicie czasem sprzecznymi "poradami" na forum...
Pamiętaj, że każdy system jest tylko tak dobrym, jak najsłabsze jego ogniwo.
[addsig]
Przepraszam za kilkukrotne wklejenie tego samego tekstu, ale nie do końca panuję nad techniką wpisów w tym portalu..
Podstawowym kryterium wyboru sprzętu jest przede wszystkim słuch! i zasobność portfela.
Ja także zastanawiam się nad kupnem zestawu nagłośnieniowego
niech kolega zerknie przynajmniej na razie na takie przody :
Master Audio PA208A - 2x
Master Audio MAW 218 D7 lub MAW 215 D2 tańszy - 1x
całość to : 4200 watt lub 3200 watt RMS - wszystko aktywne !
lub :
Cerwin Vega CVA 121 - 2x lub 4x
Cerwin Vega CVA 121 - 2x
także 3200 watt RMS lub 4000 watt RMS
możliwości rozbudowy na to wygląda, że są ! i to nie małe, szczególnie w przypadku Master Audio.
Najpierw proponuję poczytać w Google, potem pojechać posłuchać do dystrybutora lub sklepu i jak spaśi potargować się i zabierać do domu
z Majków do bębnów ja osobiście np. wybrał bym takie :
AKG D112 - stopa
Shure SM 57 - 3-4x - werbel i tomy
Overheads - Rode NT5 - stereo lub SE3A - stereo
Hi hat - Oktava MK012 albo Rode NT5
do wokalu x ilość Shure Beta 58a, Sennheiser e845s albo Audix OM7 czy nawet 5
bezprzewodówki wskazane min 2 szt jak ktoś wyżej napisał, a dobre to Shure SM lub Beta albo Sennheiser z lekkim wsazaniem na Shure
Multicore min 24 wloty i 8 wylotów 25m
Sporo kasy ma kolega do wydania , ne spieszył bym się tak bardzo, lepiej posłuchaj kilku zestawów i wtedy decyduj.
PS : ile ludzi, tyle różnych zdań
Pozdr.
Ja także zastanawiam się nad kupnem zestawu nagłośnieniowego
niech kolega zerknie przynajmniej na razie na takie przody :
Master Audio PA208A - 2x
Master Audio MAW 218 D7 lub MAW 215 D2 tańszy - 1x
całość to : 4200 watt lub 3200 watt RMS - wszystko aktywne !
lub :
Cerwin Vega CVA 121 - 2x lub 4x
Cerwin Vega CVA 121 - 2x
możliwości rozbudowy na to wygląda, że są ! i to nie małe, szczególnie w przypadku Master Audio.
Najpierw proponuję poczytać w Google, potem pojechać posłuchać do dystrybutora lub sklepu i jak spaśi potargować się i zabierać do domu

z Majków do bębnów ja osobiście np. wybrał bym takie :
AKG D112 - stopa
Shure SM 57 - 3-4x - werbel i tomy
Overheads - Rode NT5 - stereo lub SE3A - stereo
Hi hat - Oktava MK012 albo Rode NT5
do wokalu x ilość Shure Beta 58a, Sennheiser e845s albo Audix OM7 czy nawet 5
bezprzewodówki wskazane min 2 szt jak ktoś wyżej napisał, a dobre to Shure SM lub Beta albo Sennheiser z lekkim wsazaniem na Shure
Multicore min 24 wloty i 8 wylotów 25m
Sporo kasy ma kolega do wydania , ne spieszył bym się tak bardzo, lepiej posłuchaj kilku zestawów i wtedy decyduj.
PS : ile ludzi, tyle różnych zdań

Pozdr.
sorki popełniłem bład w nazwie satelitek poniżej, już poprawiam
lub :
Cerwin Vega CVA 28 - 2x lub 4x
Cerwin Vega CVA 121 - 2x
....... Pozdr.
lub :
Cerwin Vega CVA 28 - 2x lub 4x
Cerwin Vega CVA 121 - 2x
....... Pozdr.
-
Witam, jestem ze śląska górnego, czy ktoś stąd ma w swoim arsenale poniższe zestawy, czytam i dowiaduje sie ciągle czegoś nowego, myślę, że na moje potrzeby wystarczający byłby zestaw aktywny HK Audio ESYS EPX, cenowo też mi odpowiada. Umielibyście porównać tego ESYSA do omawianego wcześniej zestawu EV??
fajnie byłoby tego posłuchać, ewentualnie porównać z innymi zestawami, walcie proszę na priva do mnie kto co ma, to będę wdzięczny, chciałbym się spotkać i posłuchac jak grają Wasze zestawy w TEJ klasie cenowej i brzmieniowej.
aha, ktoś wyżej napoisał, że ten mikser soundcrafta to strata kasy, no ale na moje potrzeby nie wystarczy? przecież ja chce robć koncerty w lokalach, jakieś wystąpienia, ew. studniówka czy nagłośnienie kapelki na niewielkim koncercie na powietrzu. bądź na podwóku jakiejś knajpy. :) Czy wspomniany ESYS się do tego nadaje? , ACTOR DX to niestety zbyt duży koszt.
fajnie byłoby tego posłuchać, ewentualnie porównać z innymi zestawami, walcie proszę na priva do mnie kto co ma, to będę wdzięczny, chciałbym się spotkać i posłuchac jak grają Wasze zestawy w TEJ klasie cenowej i brzmieniowej.
aha, ktoś wyżej napoisał, że ten mikser soundcrafta to strata kasy, no ale na moje potrzeby nie wystarczy? przecież ja chce robć koncerty w lokalach, jakieś wystąpienia, ew. studniówka czy nagłośnienie kapelki na niewielkim koncercie na powietrzu. bądź na podwóku jakiejś knajpy. :) Czy wspomniany ESYS się do tego nadaje? , ACTOR DX to niestety zbyt duży koszt.
Muzykant - gitarzysta, początkujący nagłośnieniowiec.
...Witam, jestem ze śląska górnego, czy ktoś stąd ma w swoim arsenale poniższe zestawy, czytam i dowiaduje sie ciągle czegoś nowego, myślę, że na moje potrzeby wystarczający byłby zestaw aktywny HK Audio ESYS EPX, cenowo też mi odpowiada. Umielibyście porównać tego ESYSA do omawianego wcześniej zestawu EV??
aha, ktoś wyżej napoisał, że ten mikser soundcrafta to strata kasy, no ale na moje potrzeby nie wystarczy? przecież ja chce robć koncerty w lokalach, jakieś wystąpienia, ew. studniówka czy nagłośnienie kapelki na niewielkim koncercie na powietrzu. bądź na podwóku jakiejś knajpy. :) Czy wspomniany ESYS się do tego nadaje? , ACTOR DX to niestety zbyt duży koszt....
po kliknięciu wyślij pryw.wiad wyświetla się u mnie takie coś :
" Brak takich danych w naszej bazie. Sprawdź czy wpisałeś je porawnie."
??
aha, ktoś wyżej napoisał, że ten mikser soundcrafta to strata kasy, no ale na moje potrzeby nie wystarczy? przecież ja chce robć koncerty w lokalach, jakieś wystąpienia, ew. studniówka czy nagłośnienie kapelki na niewielkim koncercie na powietrzu. bądź na podwóku jakiejś knajpy. :) Czy wspomniany ESYS się do tego nadaje? , ACTOR DX to niestety zbyt duży koszt....
po kliknięciu wyślij pryw.wiad wyświetla się u mnie takie coś :
" Brak takich danych w naszej bazie. Sprawdź czy wpisałeś je porawnie."
??
Witam! Ja mam podobny problem, tzn kupuję pierwsze nagłosnienie na małe koncerty, głównie będą to koncerty rockowe. Moja póla to 20.000 zł
Skonfigurowałem coś takiego. Jaka jest Wasza opinia ad tego sprzętu, z osobna i ogółem?
Moje główne wątpliwości:
- sprzęt STXa, jeśli ktoś używa tych kolumn i wzmacniaczy to chętnie posłucham opinji
- na początek korektory i kompresor chce dać tylko na bębny - czy to dobry pomysł (chodzi o kase)
- bas tylko przez di-boxa
- m350 dam na wokal
- czego wg. Was brakuje? co do wywalenia?
Z GÓRY DZIĘKI!
SPRZĘT |
ILOŚĆ |
KOLUMNA STX PA-1000-8-LR BAS | 2 |
KOLUMNA PA-1000-4-FR SZEROKOPASMOWA | 2 |
Wzmacniacz STX PA-1200 | 2 |
Behringer Eurolive F1220A odsłuch | 4 |
Mikser Mackie ONYX 24:4 | 1 |
TC.ELECTRONIC M350 | 1 |
Alesis 3630 kompresor | 1 |
PEAVEY PV 215 korektor | 2 |
BEHRINGER DI-BOX | 1 |