i znowu to samo. Ja się bardzo udzielałem w dyskusji na temat IGSa. Nie krytykowałem jego sprzętu bo ludzie go chwalą. Aczkolwiek dla mnie to też nie jest super wyznacznik. Chodziło mi o sam fakt przebywania producenta na forum. Zaczeło się IGSem, teraz mamy na taqpecie ALPHARD, zobaczymy co będzie później. Strasznie mnie to drażni, bo moim zdaniem to zaczątek pewnego procederu. Niedługo na pytanie o jakiś sprzęt odpowie tysiąc osób, które w rzeczywistości będą postami 3 przedstawicieli różnych firm. I jakiś młody adept ( a takich tutaj spooooro ) nie połapie się, co reklama a co nie. Panowie z ALPHARD powinni swoimi produktami bronić marki, a nie tą żenadą, która się tutaj odwaliła. Pan serwisant zrobił antyreklamę, i nie sądzę aby w jego kompetencjach było to, co tutaj naopowiadał. Poza tym, po to jest forum, żeby sobie po kimś pojechać lub kogoś pochwalić.I NIE JEST TO OCZERNIANIE, bo jak idę z przeterminowanym jogurtem do baby w sklepie, żeby go jej oddać, to nikt ze mną nie polemizuje, czy rzeczywiście jest on stary, czy nie, czy moje kubki smakowe zniekształcają smak ( to o uszach było de best ) czy się czepiam, tylko grzecznie go wymieniają. Ja to w ogóle mam podejrzenie, że ktoś się podszył pod serwisanta, bo nikt o zdrowych zmysłach nie "jedzie" tak z potencjalnymi klientami. Może konkurencja próbuje robić tutaj operację "fałszywej flagi" ? Nie wiem tego, ale wiem jedno. Jak tak dalej pójdzie, to to miejsce stanie się zwykłym bazarem, gdzie każdy po prostu będzie najgłośniej zachwalał swój produkt ( a co tam, MOJE STUDIO JEST NAJLEPSZE NA POMORZU PO STUDIU RG, pasuje ??

)Nie będzie już tutaj akademicko/warsztatowego klimatu, gdzie się ludzie spierają w kulturalny sposób, gdzie sobie pomagają, wymieniają się doświadczeniami. Jeśli idzie o język, to jest to jedno z kulturalniejszych forów ( poza forum modelarzy kartonowych, na którym też się czasem udzielałem

) Niestety "NOWOMOWA" tajnych agentów zaczyna psuć tą regułę i mam nadzieję, że admini coś z tym zrobią. Niech sobie firmy stworzą własne fora i tam sieją propagandę, a nie tutaj, jak lisy w kurniku z nadzieją na upolowanie jakijeś naiwnej kurki. A na koniec do serwisanta : twierdzisz że opinie niezadowolonych klientów są bezpodstawne, niemerytoryczne itd. To ja Ci coś zacytuję: "Jeżeli ktoś powie, że wyglądasz jak baba, to daj mu w mordę. Jeżeli powie to drugi raz, to daj mu mocniej i się zastanów. Jeżeli powtórzy trzeci raz, to nie pozostaje ci nic innego jak biec do sklepu po babskie fatałaszki...." 3 niezadowolonych klientów to niby nie dużo, ale to jest AŻ 3, a podejrzewam że jest ich więcej. Zamiast gadać, że głupi, ślepi, GŁUSI, lepiej łebki w dół i poprawiać sprzęt. Pozdro
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141