Korg M3 - użytkownicy
jak ja kupowałem nic mi gratis nie dali ;/ Strasznie mnie ta promocja wkurzyła przyznam szczerze ;/
- mr-hammond
Re: Korg M3 - użytkownicy
Zrobiłem udate najpierw z 1.4 do 2.0 a następnie do 2.04
Chciałem skorzystać z brzmien z pendrive ładuje się automatycznie piano z ex i ... nic.
Powinno być w pierwszym brzmieniu Stereo Grand 4-way z dopiskiem że z usb, niestety nie ma.
Pamięć załadowana próbki są wczytane a programów barw nie ma.
Ktoś ma jakiś pomysł ?
- mr-hammond
Dodam że mam tylko 64 mb ramu ( brak opcji 256) , ale wszystkie sample się wczytją gdyż piano waży 58.9 mb, więc nie wiem o co chodzi.
- mr-hammond
OK przesiedziałem nad tym tyle całą noc a okazało się że system nie był do konca przeładowany na 2.04, ( ładował się bez logo expanded). Ponowna instalacja pomogła i wszystko działa jak powinno.
NIechaj mój problem będzie wskazówką dla innych.
-
Witam! Mam pytanie do znawcow Karmy:
Jesli przebieg patternu Karmy ma np. 4 takty (stale zapętlane) to przy szybkiej zmianie akordu (np. 1 takt C, drugi takt F) pattern ten zaczyna przebieg od początku bez dalszej kontynuacji patternu (funkcja Latch włączona, wiec nie przerywa grania po oderwaniu reki ok klawiszy)
Natomiast w niektorych innych patternach Karmy mimo zmiany akordu przebieg jest kontynuowany, nie zaczyna od początku.
Jak zrobic by dowolny pattern, który nie jest kontynuowany przy zmianie akordu był kontynuowany?
Gdzie można te funkcje wlaczyc lub wylaczyc?
Dziekuje!
Czy jest możliwość "potraktowania" jakąś funkcją wszystkich dźwięków na ścieżce, aby velocity osiągało maksymalnie wartość 110? Mam zbyt dużo materiału aby ręcznie edytować, a funkcja modify Velocity dotyczy tylko "krzywych" głośności. Jakaś podpowiedź (poza edycją do midi, obróbką na kompie i wrzuceniem tego z powrotem do Korga)?
Witam - tak coś zauważyłem, że nie ma żadnych ruchów na naszym forum M3
Małe info:
Pojawił się nowy filmik z nowym combi dla M3- na razie intro.
http://www.youtube.com/watch?v=MfVdKrIsevs
[addsig]
Jeżeli to nie jest od Korga ani Stephena to są to tkz third part a tych to jest pełno w necie i można je kupić.
[addsig]