Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Pan_Jabu
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: Pan_Jabu » środa 17 cze 2009, 11:05

...kupiłem tego Korga M3, jest rewelacyjny, ale czy ktoś posiada podręcznik użytkownika po polsku w pliku pdf ? Na stronie Korga jest po angielsku 300 i 600 stron, a to co mi dali w sklepie to jakaś instrukcja instalacji.
...

Kupowałeś w Polsce? Masz gwarancję Megamusic? Jeżeli tak, to powinieneś dostać polską instrukcję w wersji elektronicznej.

www32

Post autor: www32 » środa 17 cze 2009, 11:26

tak, wszystko się zgadza, instrukcja podłączania jest, nawet na stronie mega music się znajduje, mi chodzi o podręcznik użytkownika w j. polskim. Jeśli macie to poproszę na priva, jeśli nie macie, odwiedzę Mega Music (mieszkam w Trójmieście :) )
amator do bólu

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » środa 17 cze 2009, 11:51

...tak, wszystko się zgadza, instrukcja podłączania jest, nawet na stronie mega music się znajduje, mi chodzi o podręcznik użytkownika w j. polskim. Jeśli macie to poproszę na priva, jeśli nie macie, odwiedzę Mega Music (mieszkam w Trójmieście :) )...
Nie zapomnij nr seryjnego:) Z tego co wiem to w polsce dostępna jest jedynie ta mniejsza wersja instrukcji.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » środa 17 cze 2009, 11:52

...tak, wszystko się zgadza, instrukcja podłączania jest, nawet na stronie mega music się znajduje, mi chodzi o podręcznik użytkownika w j. polskim. Jeśli macie to poproszę na priva, jeśli nie macie, odwiedzę Mega Music (mieszkam w Trójmieście :) )...

O ile pamiętam, to te instrukcje są numerowane (numerem seryjnym instrumentu), więc nikt chyba Ci swojej nie wyśle.

Awatar użytkownika
metronomus

Post autor: metronomus » środa 17 cze 2009, 11:52

chłopaki...
jeśli jestescie zainteresowani softem do karmy to piszcie na priv.
Stary chałturnik :-)

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » środa 17 cze 2009, 17:34

Każda instrukcja do KM3 była dedykowana konkretnemu instrumentowi - w tle instrukcji jest zapisany numer seryjny (plik pdf). Kiedyś zanim zdecydowałem się na zakup KM3 zwróciłem się do MM o udostępnienie instrukcji w celu zapoznania się z instrumentem. Nie raczyli mi odpisać, ale o podejściu MM już wcześniej się rozpisywałem - szkoda słów. Nie masz co do nich iść jeżeli kupiłeś instrument za granicą. Aktualnie KM3 jest sprzedawany z instrukcją w j. polskim w wersji 1.0 (od 2 lat ta sama). Pełna jedynie w wersji angielskiej. Obawiam się, że sprzedaż KM3 nie przynosi zbyt dużego dochodu, ponieważ MM ma nas w poważaniu - nową instrukcję tłumaczą od 8 miesięcy i udało im się przetłumaczyć jedynie suplement (20 stron),choć z ostatniego maila Artura wynika, że są w trakcie :) W porównaniu do konkurencji - dziadostwo.

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » środa 17 cze 2009, 18:49

...Każda instrukcja do KM3 była dedykowana konkretnemu instrumentowi - w tle instrukcji jest zapisany numer seryjny (plik pdf). Kiedyś zanim zdecydowałem się na zakup KM3 zwróciłem się do MM o udostępnienie instrukcji w celu zapoznania się z instrumentem. Nie raczyli mi odpisać, ale o podejściu MM już wcześniej się rozpisywałem - szkoda słów. Nie masz co do nich iść jeżeli kupiłeś instrument za granicą. Aktualnie KM3 jest sprzedawany z instrukcją w j. polskim w wersji 1.0 (od 2 lat ta sama). Pełna jedynie w wersji angielskiej. Obawiam się, że sprzedaż KM3 nie przynosi zbyt dużego dochodu, ponieważ MM ma nas w poważaniu - nową instrukcję tłumaczą od 8 miesięcy i udało im się przetłumaczyć jedynie suplement (20 stron),choć z ostatniego maila Artura wynika, że są w trakcie :) W porównaniu do konkurencji - dziadostwo....
Hm... tak jak by sie zastanowić to powinna wychodzić nowa instrukcja co Nowe update systemu. Moim skromnym zdaniem to Korg powinien zająć sie publikacją instrukcji do sprzetu tak jak robi to np Roland. Wg polskiego prawa sprzęt bedący na rynku musi mieć polską instrukcje! Szczerze mówiąc to mi osobiscie wystarczyło by tłumaczenie tej instrukcji pełnej (600str) Reszte to juź kaźdy doczyta nawet po angielsku z pliku TXT przy kaźdym update!
Pozdrawiam koledzy!!

Awatar użytkownika
metronomus

Post autor: metronomus » czwartek 18 cze 2009, 21:55

Jeśli ktoś chce program do obsługi Karmy (Karma M3 soft) to zapraszam...

rmaxim

Post autor: rmaxim » czwartek 25 cze 2009, 15:11

Jak wyłączyć dynamikę klawiatury w korgu M3???

Awatar użytkownika
metronomus

Post autor: metronomus » czwartek 25 cze 2009, 18:03

...Jak wyłączyć dynamikę klawiatury w korgu M3???...
Wejdź w Global/Basic setup/i tu trzeci parametr od góry(velocity Curve) próbuj ustawić wartość 1, i sprawdź czy dziala dynamika, jesli działa dalej, to ustaw maksymalna wartość (max w M3 to chyba 9), i wtedy dynamika juz nie powinna działać.

Po ustwieniu dynamiki, a raczej jej braku, nie zapomnij zapisać ustawień w Global (w procedurze Globalw górnym prawym rogu rozwiń Menu strony- taka strzałeczka skierowana w dół:) i wybierz Write Global settings). Jesli tego nie zrobisz, to po wylączeniu instrumentu i powtórnym załączeniu, instrument powróci do poprzednich ustawień.

ODPOWIEDZ