Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: Łukasz1985 » wtorek 31 mar 2009, 20:19

Witam. Mam nastepujacy probelm moduluje sobie barwe (cutoff resonance itd) w trybie seq lub prog jak przejde do innego trybu i wroce spowrotem to moje zmiany barwy znikaja Jak to sie zapisuje? Oczywiscie jak zawsze nikt mi nie odpisze...przywyklem...Nie wiem czy poprostu nikt nic nie wie czy to czyste chamstwo...
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » wtorek 31 mar 2009, 21:45

......
Drogi kolego. Powinieneś uzbroić się cierpliwość. Jeżeli ktoś z szanownego grona użytkowników KM3 wie, z pewnością Ci odpisze. Chyba, że będziesz ich od chamów wyzywał.
Zawsze, kiedy zmienisz tryb zabawy M3 wróci do fabrycznych ustawień. Jeżeli chcesz, aby instrument zapamiętał Twoje ostatnie ustawienia musisz:
jeżeli jest to seq - to wybierasz w MEDIA opcję SAVE i zapisujesz projekt;
jeżeli bawisz się w prog lub combi zawsze możesz przycisnąć przycisk REC/WRITE i M3 zapyta, czy na pewno chcesz zapisać własne ustawienia barwy.
Proponuję, abyś zrobił kopię oryginalnych ustawień M3 zanim zaczniesz zapisywać swoją zabawę.

A poniżej przydatny link wszystkim użytkownikom KM3
http://www.karma-lab.com/m3/m3_demos.html - oglądać i się uczyć!

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » wtorek 31 mar 2009, 22:18

.........
Drogi kolego. Powinieneś uzbroić się cierpliwość. Jeżeli ktoś z szanownego grona użytkowników KM3 wie, z pewnością Ci odpisze. Chyba, że będziesz ich od chamów wyzywał.
Zawsze, kiedy zmienisz tryb zabawy M3 wróci do fabrycznych ustawień. Jeżeli chcesz, aby instrument zapamiętał Twoje ostatnie ustawienia musisz:
jeżeli bawisz się w prog lub combi zawsze możesz przycisnąć przycisk REC/WRITE i M3 zapyta, czy na pewno chcesz zapisać własne ustawienia barwy.
Proponuję, abyś zrobił kopię oryginalnych ustawień M3 zanim zaczniesz zapisywać swoją zabawę.

http://www.karma-lab.com/m3/m3_demos.html - oglądać i się uczyć!...
..niestety zapisanie projektu (save all) nic nie dalo wczytalem na nowo projekt i barwy sa fabryczne bez moich zmian Jedyne co pomaga to zapisanie barwy w trybie prog i dopiero mozna jej spokojnie uzywac przy robieniu utwory w trybie seq...Ach ten Korg...

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » wtorek 31 mar 2009, 22:24

............

http://www.karma-lab.com/m3/m3_demos.html - oglądać i się uczyć!...
..niestety zapisanie projektu (save all) nic nie dalo wczytalem na nowo projekt i barwy sa fabryczne bez moich zmian Jedyne co pomaga to zapisanie barwy w trybie prog i dopiero mozna jej spokojnie uzywac przy robieniu utwory w trybie seq...Ach ten Korg......
Jeszcze dodam ze nie trzeba zapisywac barw jak cos zmienisz i chcesz powrocic to bierzesz load preload demo data- All preload PCG . Pozatym po co zapisywac oryginalne barwy i tak sa kiepskie, dobrze ze ten siodmy cod swiata ma sampler bo bez tego bylaby straszna kicha, jak dla mnie korg sie nie popisal...

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » wtorek 31 mar 2009, 22:59

.....
A kto Ci radził abyś użył opcji save all? Aby zapisać projet muzyczny wybiera się save seq, bo przecież w seq robisz muzykę. Proste jak .... A do prog napisałem Ci jak to zrobić, więc kolejnymi postami nic nie wzbogaciłeś tematu. Chyba już wiem, dlaczego koledzy nie raczą Ci odpowiadać. A skoro "jak dla Ciebie Korg się nie popisał" to po co Ty się popisujesz tutaj.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » środa 01 kwie 2009, 00:17

........
A kto Ci radził abyś użył opcji save all? Aby zapisać projet muzyczny wybiera się save seq, bo przecież w seq robisz muzykę. Proste jak .... A do prog napisałem Ci jak to zrobić, więc kolejnymi postami nic nie wzbogaciłeś tematu. Chyba już wiem, dlaczego koledzy nie raczą Ci odpowiadać. A skoro "jak dla Ciebie Korg się nie popisał" to po co Ty się popisujesz tutaj....
No widac ze jestes nie doinformowany..Save all zapisuje takze seq i jesli uzywam sampli (wav lub soundfount 2) to nalezy uzyc funkcji save all. Zapisalem same seq i jest to samo barwa jest fabryczna. No widac jak sie znasz...

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 07 maja 2009, 13:08

Witam
Czy ktoś się orientuje kiedy MM wyda rozszerzoną instrukcje PL do M3? Zapowiadali juz dawno temu a nadal nic nie ma.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » czwartek 07 maja 2009, 14:18

...Witam
Czy ktoś się orientuje kiedy MM wyda rozszerzoną instrukcje PL do M3? Zapowiadali juz dawno temu a nadal nic nie ma....
I chyba długo nie bedzie. Zresztą zobaczymy czy to pełna bedzie czy tylko rozszerzenie lub wzmianka o expanded! Mam nadzieję źe dystrybutor sie popisze. Bo biorąc np instrukcje takiego rolanda mamy wszystko co do joty z wersja angielską!
pozdrawiam!

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 31 maja 2009, 02:23

Nie wiem czy już wiecie czy też nie... W M3 można wymienić kartę SD(tą na której jest system) na pojemniejszą i wsadzić na nią paczki dźwięków EXPCM. Dzięki temu nie będzie trzeba używać pendrive oraz będą się samoistnie ładować podczas odpalania M3 z większą prędkością:)
Jest to zwykła karta SD standardowo 256mb, można wsadzić 1gb albo wiecej.
Oczywiście trzeba przekopiować, system z karty na karte, oraz aby używać więcej niż jedną na raz paczkę EXPCM mimo wszystko należy miec rozbudowaną pamięć.
Jest to nie oficjalna modyfikacja!
Więcej info na forum karma-lab.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » niedziela 31 maja 2009, 06:54

...Nie wiem czy już wiecie czy też nie... W M3 można wymienić kartę SD(tą na której jest system) na pojemniejszą i wsadzić na nią paczki dźwięków EXPCM. Dzięki temu nie będzie trzeba używać pendrive oraz będą się samoistnie ładować podczas odpalania M3 z większą prędkością:)
Jest to zwykła karta SD standardowo 256mb, można wsadzić 1gb albo wiecej.
Oczywiście trzeba przekopiować, system z karty na karte, oraz aby używać więcej niż jedną na raz paczkę EXPCM mimo wszystko należy miec rozbudowaną pamięć.
Jest to nie oficjalna modyfikacja!
Więcej info na forum karma-lab....
To mnie kolega zaskoczył! A czy mógł byś dać jakiegoś linka?? Forum Karmy jest jak Atlantyk. Ciężko coś tam znaleść:)

ODPOWIEDZ