Tworze na Cubase Studio 4 + Korg M3. Zaczynalem od Rolanda D-20 pozniej Yamaha RM1x pozniej przyszedl czas na instrumenty VST dokupilem Yamahe A5000 sprzedalem pozniej robilem perke na MPC1000V2 + instrumenty VST sprzedalem i kupilem Korga M3. Teraz korg dla mnie to tylko ograniczenie mozliwosci chce cos zrobic brakuje mi insertow i wychodzi na to ze wszystko musze i tak obrabiac na kompie. Ktos napisal ze Korg to soft uruchamiany na hardware wiec czym on sie rozni od kompa? Chyba niczym!!! Mam do obrobki karte UAD-1 IGS SSL Lexicon MX200 o innych softach nie wspomne...Jak myslicie jest sens grzebac sie w korgu? Bardzo prosze napiszcie cos bo tabletki uspokajajace mi sie juz koncza, he he
1.Dlaczego jak zapne na tracku perkusyjnym inserrt i zaznacze drumkit, to laczy sie z trzema insertami? Jak podgladalem oryginalene utwory to laczy sie z jednym.
BVlagam pomozcie!!!

To zależy kolego od tego jak masz skonfigurowany program drum. Z iloma ma się łaczyć insertami. I wcale nie musi to być insert 123. pogrzeb trochę w drums edit w globalu. Z drugiej strony jak kupowałes korga to nie czytałeś jakie ma parametry? Ile insertów itp??
Dziwny ten świat...!!!

Niestety nic nie znalalezlem...Jeszcze mam jeden problem przyklad: na tracku nr 1 mam stope na 2 werbel zapinam na mfx 1 reverb w ifx mam 1 i 2 track na drumkit...dlaczego jak chce nalozyc troche reverbu na werbel to odrazu tez reverb wchodzi na stope?