Korg M3 - użytkownicy
a ja ciułam, ciułam i powoli wyprzedaję mój hardware, może koło lata będę EM TRÓJKOWCEM...heh
piszcie więcej i więcej to chociaż se poczytam narazie...

Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman
Re: Korg M3 - użytkownicy
...a ja ciułam, ciułam i powoli wyprzedaję mój hardware, może koło lata będę EM TRÓJKOWCEM...heh
piszcie więcej i więcej to chociaż se poczytam narazie......
Lakierniku!!!!
To czytanie da Ci mam nadzieje nowa wiedze na temat tego klawisza. Jednak u mnie wraz z wzrostem tej wiedzy rosła fascynacjaM3. I mam go.
Ciułaj bo Warto!

Lakierniku!!!!
To czytanie da Ci mam nadzieje nowa wiedze na temat tego klawisza. Jednak u mnie wraz z wzrostem tej wiedzy rosła fascynacjaM3. I mam go.
Ciułaj bo Warto!
Lakierniku!!!!
Ciułaj bo Warto!...
Potwierdzam. W miarę poznawania M3 staje się coraz ciekawszy
Tak że ciułaj - warto bo za tę cenę chyba nie kupi się nic podobnego i z takim wyposażeniem, a jeszcze dojdzie RADIAS, w sumie też nie będzie drogo.
Ciułaj bo Warto!...
Potwierdzam. W miarę poznawania M3 staje się coraz ciekawszy

Kusicie Panowie, kuuusicie

El Muzyku już nie mogę się doczekać tego modułu. Przyznam szczerze że Pamięci też mam teraz na styk w samplerze. Ale Radias najważniejszy.
Mam nadzieję że dystrybutor dotrzyma słowa. Chodzi mi o cene i termin po nowym roku.
Pozdrawiam!
Mam nadzieję że dystrybutor dotrzyma słowa. Chodzi mi o cene i termin po nowym roku.
Pozdrawiam!
...
...
Jabu
Przyjedz do mnie na Cały dzięń a wyjedziesz prosto do sklepu. Obiad ja stawiam choć wątpię byś miał czas i chęci na jedzenie...
Już niedługo kończe kawałek który robiłem na wtyczkach a teraz kończe na M3. Obiecuje przesłać Ci oby dwa w celu porównania.
Pozdrawiam

Jabu
Przyjedz do mnie na Cały dzięń a wyjedziesz prosto do sklepu. Obiad ja stawiam choć wątpię byś miał czas i chęci na jedzenie...

Już niedługo kończe kawałek który robiłem na wtyczkach a teraz kończe na M3. Obiecuje przesłać Ci oby dwa w celu porównania.
Pozdrawiam
M3 jest dobry, jak mi Bóg miły :)
Ale nie wiem co, to i tak nie przekonamy/nie przekonacie do M3 osób, które nastawione sa na pracę z komputerem (i odwrotnie).
Ja nie dałbym się namówić na zmianę M3, czy Oasysa na PC i tonę wtyczek. I nie dlatego, że zrobię to na złość komuś, kto pisze źle o instrumentach z duszą, tylko dlatego, że tak czuję!
Jeśli ktoś ma wolę i chęć poznania M3, Oasysa, czy XS, to to jest słuszna koncepcja. Bo konstruktywna krytyka jest wskazana.
Gorzej sprawa wygląda wtedy, gdy obywatel wypowiada się o sprzęcie, na temat którego wiedzę posiadł ze specyfikacji, lub z opowieści :)
_REMI_
Ale nie wiem co, to i tak nie przekonamy/nie przekonacie do M3 osób, które nastawione sa na pracę z komputerem (i odwrotnie).
Ja nie dałbym się namówić na zmianę M3, czy Oasysa na PC i tonę wtyczek. I nie dlatego, że zrobię to na złość komuś, kto pisze źle o instrumentach z duszą, tylko dlatego, że tak czuję!
Jeśli ktoś ma wolę i chęć poznania M3, Oasysa, czy XS, to to jest słuszna koncepcja. Bo konstruktywna krytyka jest wskazana.
Gorzej sprawa wygląda wtedy, gdy obywatel wypowiada się o sprzęcie, na temat którego wiedzę posiadł ze specyfikacji, lub z opowieści :)
_REMI_
_ REMI_
Korg KRONOS, Korg OASYS, Korg M3, Yamaha Motif XS, Access Virus TI
Korg KRONOS, Korg OASYS, Korg M3, Yamaha Motif XS, Access Virus TI
Pozdrawiam
...
To ja też poproszę
Krzysiu, rozumiem, że na VSTi kawałek był skończony? Żeby jakieś minimum obiektywizmu zachować
Pozdrawiam
...
To ja też poproszę

Przyjedz do mnie na Cały dzięń a wyjedziesz prosto do sklepu.
Dziękuję, ale jest jeden problem... Żeby iść do sklepu, trzeba mieć niestety odpowiednią gotówkę. Gdybym miał luźne i wolne 8 kPLN, to bym się nie bawił w głębsze rozważania, tylko już dawno popędził do tego sklepu - i nie musiałbyś mnie ani trochę namawiać
Dziękuję, ale jest jeden problem... Żeby iść do sklepu, trzeba mieć niestety odpowiednią gotówkę. Gdybym miał luźne i wolne 8 kPLN, to bym się nie bawił w głębsze rozważania, tylko już dawno popędził do tego sklepu - i nie musiałbyś mnie ani trochę namawiać

- panduberman
to ja tak jeszcze z jednym pytaniem.
mam przygotowany sampel w formacie wav.nagrywam go na pendrive`a, ładuje do M3(przycisk load na wyświetlaczu).potem robie z tego sampla multisampel i wsadzam do programu o nazwie "blabla".i wszystko gra.wsadzam ten przygotowany z sampla prog do combi te tez wszystko gra pięknie, ale jak uruchomię ponownie M3 to już nie mam tego multisampla
.
Nazwa PROG zostaje, w COMBI tez sie zgadza ale próbki wcześniej zgranej z pendrive`a nie ma..
ja coś źle robie?czy to M3 jakoś szaleje?:-?
mam przygotowany sampel w formacie wav.nagrywam go na pendrive`a, ładuje do M3(przycisk load na wyświetlaczu).potem robie z tego sampla multisampel i wsadzam do programu o nazwie "blabla".i wszystko gra.wsadzam ten przygotowany z sampla prog do combi te tez wszystko gra pięknie, ale jak uruchomię ponownie M3 to już nie mam tego multisampla

Nazwa PROG zostaje, w COMBI tez sie zgadza ale próbki wcześniej zgranej z pendrive`a nie ma..
ja coś źle robie?czy to M3 jakoś szaleje?:-?
SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)