Jak napędzić odwrotkę?
Na czym polega klasa H, bo moja wiedza kończy sie na klasie D ?
reżyser dźwięku, rencista
Re: Jak napędzić odwrotkę?
MONTER - a może po prostu tego nie rozumiesz? Nikt Ci chyba nie karze się wypowiadać w tym temacie?
W skrócie klasa H polega na tym, aby przy większej mocy przełączać napięcie zasilania tranzystorów końcowych na wyższe.
W skrócie klasa H polega na tym, aby przy większej mocy przełączać napięcie zasilania tranzystorów końcowych na wyższe.
W skrócie klasa H polega na tym, aby przy większej mocy przełączać napięcie zasilania tranzystorów końcowych na wyższe....
A dlaczego nie może być ono wyższe cały czas?
A dlaczego nie może być ono wyższe cały czas?
reżyser dźwięku, rencista
Nie ma znaczenia jak długo jestem na tym forum.
Zasada na każdym forum jest taka sama: nie podoba się tema, to się w nim po prostu nie wypowiadaj.
Dlaczego napięcie cały czas nie może być wyższe? Ponieważ moc strat jest wtedy większa.
Zasada na każdym forum jest taka sama: nie podoba się tema, to się w nim po prostu nie wypowiadaj.
Dlaczego napięcie cały czas nie może być wyższe? Ponieważ moc strat jest wtedy większa.
"Jeśli chodzi o klasy, to klasa AB zawsze będzie lepsza od H, chociaż H ma mniejsze straty mocy. Te straty są jednak procentowo niewielkie, więc według mnie szkoda zachodu."
PRocentowo na sinusie. Dzwiek to nie sinus. Klasa AB ponzej pewnej mocy jest lepsza od H bo jest tansza. Powyzej jest juz odwrotnie.
[addsig]
PRocentowo na sinusie. Dzwiek to nie sinus. Klasa AB ponzej pewnej mocy jest lepsza od H bo jest tansza. Powyzej jest juz odwrotnie.
[addsig]
GG: 5239173
-
Witam
Nastepny gośc, ma basa " masahuku"....
i to z napedem z Łodzi....
jk
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.
Igod i Monter, nie skaczcie sobie do oczu
Bądźcie ponad, pliiiiz
pozdrawiam serdecznie

pozdrawiam serdecznie
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Witam
jk...
Mnie (bo zapewne o mnie tutaj chodz)i tam się brzmienie wzmaka z Łodzi podoba i ani troche nie przypomina "masahuku"....
Zbieram już kaske na kolejny....
jk...
Mnie (bo zapewne o mnie tutaj chodz)i tam się brzmienie wzmaka z Łodzi podoba i ani troche nie przypomina "masahuku"....
Zbieram już kaske na kolejny....

Nie stać mnie na drogi sprzęt więc nagrywam komputerem ;-)