Zakup moduł brzmieniowego

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
AI
Re: Zakup moduł brzmieniowego

Post autor: AI » wtorek 17 mar 2009, 19:33

...XM1 to to samo co XB1 tylko że zamknięte w module. Ja bym nie brał ze względów o których już pisałem.
...
To wiem. I dzięki za opinię

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 19 mar 2009, 11:29

... Z całym szacunkiem ale mając wybór między hammondem yamahy a xk2, ( xb1) wybieram jedyneczke...
Możesz uzasadnić swój wybór?

...
Dlatego że hammond z yamahy brzmi jak hammond z yamahy, korgowski jak z korga - mówię tutaj o typowych workstationach, a najtańszy hammond w module czyli xb1 brzmi jak rasowy instrument- sam pamiętam ochy i achy Karolaka. Hammond w motifie xs to wciąż to samo brzmienie co w poprzednikach , tak samo m3.
Przecież stary xb1 nagle nie przestał brzmieć , pomimo że są lepsze symulacje to ciągle jest atrakcyjny. Nie stawiam tutaj na wyższość lepszych modeli bo to naturalne że flagowy model xk3 jest lepszy, ale moim zdaniem nie dajmy się zwariować.

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » czwartek 19 mar 2009, 14:17

Nie sprecyzowałem, że chodziło mi o uzasadnienie wyboru xb1 mając do wyboru xk2, ale zrozumiałem. Jednakże xk1 ma o wiele szlachetniejsze brzmienie. Zgadzam się że "podróbki" innych firm brzmią tak jak sprzęty wypuszczane przez dane fabryki.
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 19 mar 2009, 15:46

...Nie sprecyzowałem, że chodziło mi o uzasadnienie wyboru xb1 mając do wyboru xk2, ale zrozumiałem. Jednakże xk1 ma o wiele szlachetniejsze brzmienie. Zgadzam się że "podróbki" innych firm brzmią tak jak sprzęty wypuszczane przez dane fabryki.
...
Z tego co mi wiadomo xk2 i xb1 to to samo , różnica to klawiatura w xk2 " pełna" a w xb1 syntezatorowa "obcięta", nie wiem czy jeszcze czymś się różnią.

ODPOWIEDZ