Zestaw na chałtury
Bedzie "chulać" i to przez "ch"...
Przecież to nasz znany producent, kto go nie zna ?
Tylko te Celestiony z tej półki, na basach, słabawe.
Przecież to nasz znany producent, kto go nie zna ?
Tylko te Celestiony z tej półki, na basach, słabawe.
Re: Zestaw na chałtury
...Z tego względu ze mam ograniczony budżet wymyśliłem coś takiego
Subbas aktywny LDM PST-1015A
Subbas pasywny LDM PST-1015
Chce połączyć aktywny 1000W RMS na 4Ohm (przez wyjście LINK) z pasywnym co wychodzi 500W na każdy
Góre LDM PLM 312 albo 315 / 300W
lub Wharfedale Pro TITAN 12 250WRMS lub 15 400W(maja 2" drivery)
Góra zasilana powermixerem Samson TMX20.
Czy góre łączyć z subbasem aktywnym przez wyjście High(chyba jest w nich takie), sygnał na bas aktywny połączyć z powermixerem przez wyjcie na subbas z mixera??
Co o tym myślicie , będzie to chulać?...
jesteś pewien ze masz w mikserze wyjście na subbas?
Subbas aktywny LDM PST-1015A
Subbas pasywny LDM PST-1015
Chce połączyć aktywny 1000W RMS na 4Ohm (przez wyjście LINK) z pasywnym co wychodzi 500W na każdy
Góre LDM PLM 312 albo 315 / 300W
lub Wharfedale Pro TITAN 12 250WRMS lub 15 400W(maja 2" drivery)
Góra zasilana powermixerem Samson TMX20.
Czy góre łączyć z subbasem aktywnym przez wyjście High(chyba jest w nich takie), sygnał na bas aktywny połączyć z powermixerem przez wyjcie na subbas z mixera??
Co o tym myślicie , będzie to chulać?...
- pablo__88e
...
Tak,wyjście mono na subbas ze zmienny filtrem dolnoprzepustowym
- pablo__88e
Moze jednak ktoś z Was wypowie sie na temat takiego zestawu, aha i bas pasywny PST615 600RMS 8Ohm chyba starczy
cyt. Szkudlik
"Serwis - istonie, jest to kłopot. Z drugiej strony byle zakład naprawiający TV jest sobie w stanie poradzić z analogową konsolą"
To jest robienie niezorientowanym wody z mózgu !!! właśnie w efekcie takich pseudo-napraw przez fachowców od TV i patefonów, prawdziwi specjaliści od mikserów rwą sobie później resztki włosów z głowy....Do tyczy to zresztą nie tylko mikserów, po prostu trzeba się orientować w temacie, a chyba każdy przyzna, że telewizor, choć też działa na prąd, ma jednak niewiele wspólnego z mikserem, nawet analogowym. No może co najwyżej impulsowe zasilacze były stosowane w TV wcześniej niż w sprzęcie estradowym.
Miksery jednopłytowe, a to takich należy Behr są bardzo trudne w naprawie z wielu powodów i dlatego nie istnieje żaden ich serwis. Większość zorientowanych w temacie nie podejmuje się takich napraw a to z powodu braku kompatybilnych podzespołów, a to z uwagi na nieszczęsną dyrektywę ROHS która wymusiła stosowanie cyny bezołowiowej, która wymaga zupełnie innych reżimów montażowych i nawet "poważne" firmy mają z tym problemy, a głównym powodem jest to, że pracochłonność takich napraw ( i ich koszt ) nijak się nie ma do kosztów zakupu urządzenia.
"Serwis - istonie, jest to kłopot. Z drugiej strony byle zakład naprawiający TV jest sobie w stanie poradzić z analogową konsolą"
To jest robienie niezorientowanym wody z mózgu !!! właśnie w efekcie takich pseudo-napraw przez fachowców od TV i patefonów, prawdziwi specjaliści od mikserów rwą sobie później resztki włosów z głowy....Do tyczy to zresztą nie tylko mikserów, po prostu trzeba się orientować w temacie, a chyba każdy przyzna, że telewizor, choć też działa na prąd, ma jednak niewiele wspólnego z mikserem, nawet analogowym. No może co najwyżej impulsowe zasilacze były stosowane w TV wcześniej niż w sprzęcie estradowym.
Miksery jednopłytowe, a to takich należy Behr są bardzo trudne w naprawie z wielu powodów i dlatego nie istnieje żaden ich serwis. Większość zorientowanych w temacie nie podejmuje się takich napraw a to z powodu braku kompatybilnych podzespołów, a to z uwagi na nieszczęsną dyrektywę ROHS która wymusiła stosowanie cyny bezołowiowej, która wymaga zupełnie innych reżimów montażowych i nawet "poważne" firmy mają z tym problemy, a głównym powodem jest to, że pracochłonność takich napraw ( i ich koszt ) nijak się nie ma do kosztów zakupu urządzenia.
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.
ps: nie twierdzę, że wszystko co produkuje pan B jest kiepskie, albo bardzo kiepskie, ale akurat mikserów to bym raczej nie polecał, choć gdy ma się szczęście, to czasem i kilka lat można na takim czymś popracować, a nawet jakby kupować co rok nowy, to i tak szybko zakup się zamortyzuje.
[addsig]
[addsig]
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.
Na hałtury (plenery) - Zestaw: Dynacord Forum Line /1 końcówka XA2600, 4x basy F18 i 2 górki F12 CWH, mixer Midas, ewentualnie MACKIE i satysfakcja gwarantowana.
...cyt. Szkudlik
To jest robienie niezorientowanym wody z mózgu !!! właśnie w efekcie takich pseudo-napraw przez fachowców od TV i patefonów, prawdziwi specjaliści od mikserów rwą sobie później resztki włosów z głowy...
Nie krzycz tak kolego, oki?
Naprawa B. nie jest trudna, sprawdziłem na tym jednym egzemplarzu sam
Jak chcesz to nie naprawiaj, wody sobie sam nalej
To jest robienie niezorientowanym wody z mózgu !!! właśnie w efekcie takich pseudo-napraw przez fachowców od TV i patefonów, prawdziwi specjaliści od mikserów rwą sobie później resztki włosów z głowy...
Nie krzycz tak kolego, oki?
Naprawa B. nie jest trudna, sprawdziłem na tym jednym egzemplarzu sam
Jak chcesz to nie naprawiaj, wody sobie sam nalej
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Jasne, że nie chcę i nie naprawiam !!
Miałem na myśli osoby specjalizujące się w mikserach, a są takie, serio mówię !
Dla mnie producent który nie serwisuje własnego sprzętu, tylko wymienia na nowy ( na gwarancji ) a popsute odsyła do fabryki i demontuje na części, nie wzbudza niestety specjalnie zaufania, ani tym bardziej entuzjazmu .Ale oczywiście to wymarzona sytuacja dla wszelkiej maści "naprawiaczy" ( nie piję do nikogo osobiście ).
Tylko ciekawe, dlaczego dzwonią do mnie dość często zdesperowani użytkownicy i pytają dlaczego nikt tego nie naprawia ? kolejne pytanie jakie zazwyczaj pada, to " co ja mam z tym zrobić " ? teraz już wiem,
trzeba ich kierować tutaj !!
Panie kolego ! proponuję ogłosić się w prasie i zbić fortunę.
A co do serwisowania, to sugeruję kiedyś zajrzeć np do środka czegoś w rodzaju AllenHeath i wtedy wyrażać opinię o "łatwości" napraw.
A teraz idę po wodę....i obiecuję już nie zabierać głosu na ten drażliwy temat.
Miałem na myśli osoby specjalizujące się w mikserach, a są takie, serio mówię !
Dla mnie producent który nie serwisuje własnego sprzętu, tylko wymienia na nowy ( na gwarancji ) a popsute odsyła do fabryki i demontuje na części, nie wzbudza niestety specjalnie zaufania, ani tym bardziej entuzjazmu .Ale oczywiście to wymarzona sytuacja dla wszelkiej maści "naprawiaczy" ( nie piję do nikogo osobiście ).
Tylko ciekawe, dlaczego dzwonią do mnie dość często zdesperowani użytkownicy i pytają dlaczego nikt tego nie naprawia ? kolejne pytanie jakie zazwyczaj pada, to " co ja mam z tym zrobić " ? teraz już wiem,
trzeba ich kierować tutaj !!
Panie kolego ! proponuję ogłosić się w prasie i zbić fortunę.
A co do serwisowania, to sugeruję kiedyś zajrzeć np do środka czegoś w rodzaju AllenHeath i wtedy wyrażać opinię o "łatwości" napraw.
A teraz idę po wodę....i obiecuję już nie zabierać głosu na ten drażliwy temat.
Jestem za pmp.
Pan o tym wie Panie P., oni niekoniecznie, że w Allenie każda ścieżka jest oddzielnie i mozna ją wymontować jakby co.
Kto naprawia Berego, musi nieźle kumać w montażu powierzchniowym.
Pan o tym wie Panie P., oni niekoniecznie, że w Allenie każda ścieżka jest oddzielnie i mozna ją wymontować jakby co.
Kto naprawia Berego, musi nieźle kumać w montażu powierzchniowym.