Yamaha Stagepas 300

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Majek
Re: Yamaha Stagepas 300

Post autor: Majek » poniedziałek 29 wrz 2008, 12:54

......Właśnie o czymś takim myślę tylko nie wiem w jaki sposób mogę taki procesor podłączyć do tego miksera YAMAHY gdyż nie ma on wyjść AUX.
Cały problem polega na tym czy można podłączyć mikrofon do efektu i z tego dopiero na wejscie ( na jeden kanał ) ST5AGEPAS 300. Czy ktoś już coś takiego próbował....
Naturalnie to tak działa... Podłączasz mikrofon do wejścia efektu i z efektu wyjście w wejście mikserka... ...
Chociaz wiadomosc stara to jednak napisze sprostowanie... procesory efektow obrabiaja sygnal na poziomie liniowym. Podlaczajac zestaw na zasadzie mikrofon->procesor->mikser to procesor dostaje sygnal na poziomie mikrofonowym, ktory jest zbyt slaby.

Dlatego najpierw trzeba mikrofon wpiac w mikser posiadajacy przedwzmacniacz mikrofonowy, tak wzmocniony sygnal wysylamy dopiero na procesor efektow (np. przez wysylke Aux) i wracamy ponownie na mikser.

Niestety takiego zabiegu nie idzie wykonac w przypadku zestawu podanego w temacie.

Awatar użytkownika
kocuros

Re: Yamaha Stagepas 300

Post autor: kocuros » poniedziałek 29 wrz 2008, 16:22

Problem w tym że Stagepas 500 ma zupełnie inny pogłos (taki jak w mikserach MG)
A wracając do 300 gram na niej już prawie rok i jakoś problemów z jakoscią dzwięku i brakiem mocy.
Robie sporo imprez typu eventy firmowe, o nagłasniam gitare+sax , lub piano + sax ,oraz muzykę mechaniczną .
Działa super
Kolego "Coctailmusic"-rozumiem,że nie działałeś "wokalnie" na swoim Stagepasie..? Ciekaw jestem jakie doświadczenia mają muzycy przy nagłaśnianiu wokalu na Stagepasie (300 lub 500) pozdrawiam!
Jestem nauczycielem muzyki

ODPOWIEDZ