Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
KAFEL
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: KAFEL » poniedziałek 04 lut 2008, 13:14

...Moim skromnym zdaniem kup sobie rozszerzenie Radiasa, zapoznaj się dobrze z nim a potem podejmij decyzję o ew. sprzedaży k-station.
...
popieram przedmówcę

exp

Post autor: exp » poniedziałek 04 lut 2008, 14:36

......Moim skromnym zdaniem kup sobie rozszerzenie Radiasa, zapoznaj się dobrze z nim a potem podejmij decyzję o ew. sprzedaży k-station.
...
popieram przedmówcę ...
właśnie podłaczyłem k-station pod m3 i nie bede sprzedawał a radiasa dokupię zawsze to coś innego.Mam nadzieję bo bez sensu jeśli się okaże że nic nie wnosi ponad to co potrafi k-station.
A może mi ktoś podpowiedzieć? podłaczyłem k-station pod wejścia audio w m3 (midi in out też) i ładnie brzdąkaja teraz jednocześnie.Czy jest możliwość nagrania tego na usb?..próbowałem samplować ale wtedy karma nie działa.

exp

Post autor: exp » poniedziałek 04 lut 2008, 15:01

.........Moim skromnym zdaniem kup sobie rozszerzenie Radiasa, zapoznaj się dobrze z nim a potem podejmij decyzję o ew. sprzedaży k-station.
...
popieram przedmówcę ...
właśnie podłaczyłem k-station pod m3 i nie bede sprzedawał a radiasa dokupię zawsze to coś innego.Mam nadzieję bo bez sensu jeśli się okaże że nic nie wnosi ponad to co potrafi k-station.
A może mi ktoś podpowiedzieć? podłaczyłem k-station pod wejścia audio w m3 (midi in out też) i ładnie brzdąkaja teraz jednocześnie.Czy jest możliwość nagrania tego na usb?..próbowałem samplować ale wtedy karma nie działa....
już sobie poradziłem da się tylko nie dokładnie tak ale ważne że się da :)..m3 to naprawdę kawał sprzętu jest :)

exp

Post autor: exp » poniedziałek 04 lut 2008, 15:37

Wszystko pięknie ładnie ale zauważyłem że (obcina częstotliwości? nie znam się na tym) przy zgrywaniu na usb :( perkusja zamiast brzmieć po prostu "pierdzi" niekiedy..gra ślicznie ale sampluje już raczej beznadziejnie, chyba że to wina nośnika usb ?... niby szybki (kingston 2gb DataTrawel II plus) ale może za wolny?...

exp

Post autor: exp » poniedziałek 04 lut 2008, 15:47

po formacie ciutkę pomogło ale nadal nie jest ok. pewnie za wolny nośnik skoro format poprawił :)...

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » poniedziałek 04 lut 2008, 17:02

Jakoś dziwnie pracujesz na tym sprzęcie Dlaczego podpinasz K-station do M3 przez wejście audio? Ile masz wejść w karcie w kompie? A może masz jakiś mikser skoro już takie drogie zabawki posiadasz?

exp

Post autor: exp » poniedziałek 04 lut 2008, 17:20

...Jakoś dziwnie pracujesz na tym sprzęcie Dlaczego podpinasz K-station do M3 przez wejście audio? Ile masz wejść w karcie w kompie? A może masz jakiś mikser skoro już takie drogie zabawki posiadasz? ...
nie mam mixera ,jestem dyletantem jeśli chodzi o to :) podłaczam dlatego tak bo chcę na jedym klawiszu mieć możliwości drugiego klawisza (stąd pytanie o sens radias ale i tak kupie :) ) a takie połaczenie właśnie odkryłem niesie ze sobą szereg możliwości :) (mogę zmieniać instrumenty na k-station swobodnie bez zadnych komunikatów midi :) uwielbiam się bawić w ten sposób :) ta sama fraza inaczej brzmi jeśli jest zagrana na innym intrumencie a dzięki takiemu połączeniu błyskawicznie słyszę :) no i karma (głownie dlatego m3 mimo że jest ponoć softowa wersja ale ja wole klawisz niz komp :) i przyznam ze jak dla mnie lepiej brzmi kazdy klawisz od najbardziej wypasionej karty dzwiękowej ...subiektywna ocena wiem :)...(nie miałem nigdy naprawdę wypasionej karty dzwiękowej bo mnie nie stać :)..klawisze są tańsze i wiecej potrafią :)...

exp

Post autor: exp » poniedziałek 04 lut 2008, 17:33

może dzięki temu forum się podszkolę ? mam taką nadzieję ...czytałem wczesniejsze wypowiedzi i jestem za warsztatami :)..(dlatego zdecydowałem się dołączyć do forum (nie dlatego że mam m3 to jeszcze o niczym nie świadczy ;))...

exp

Post autor: exp » poniedziałek 04 lut 2008, 18:36

nie wiem czy można zamieszczać linki ale to o co mam na myśli można usłyszeć http://www.wrzuta.pl/audio/1NpP8IeImx/test05 i pożniej test06

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » poniedziałek 04 lut 2008, 19:33

...nie wiem czy można zamieszczać linki ale to o co mam na myśli można usłyszeć http://www.wrzuta.pl/audio/1NpP8IeImx/test05 i pożniej test06...
Panie EXp

No szczerze to ja nie słysze nic w tym specjalnego. Prosty przebieg Arpegio z nie kontrolowanym dołem. Przebieg perkusyjny standardowy, beat trochę zaciągajacy elektro. A jak wielu użytkowników potwierdzi, karma potrafi o wiele więcej. Niestety tu inteligencji karmy nie słychać.
Ale ciesze sie że jesteś jednym z nas i że wniesiesz coś do tego forum!
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ