Shure Beta 58 czy Sennheiser e945?
nie wiem czy do ceny to taka bzdura bo to temat sprzed poltora roku jakbys chcial zauwazyc :))))
Re: Shure Beta 58 czy Sennheiser e945?
Gość już od 2-ch lat chałturzy na dobre, więc chyba nie ma co odgrzewać starych kotletów.
JoU
JoU
Śpiewałem na SM58s a mam teraz sennheizera E935 i jeżeli ktoś pisze, że SM58 jest lepszy, to chyba nigdy nie próbował senhejzera chyba że jakiś psi model po 200zł, SM58 nie ma szans do E935 i jest tańszy o jakieś 200zł,
nie miałem okazji porównać- bety 58 i E945 ale napewno sennheiser jest lepszy i lepiej wykonany kosztuje ok.730żł, no może beta 86 to już jest profesjonalka...pozdrowienia dla wszystkich...............
nie miałem okazji porównać- bety 58 i E945 ale napewno sennheiser jest lepszy i lepiej wykonany kosztuje ok.730żł, no może beta 86 to już jest profesjonalka...pozdrowienia dla wszystkich...............
Miałem ten sam dylemat przy wyborze dynamika (bo albo mówimy o dynamikach albo pojemnikach).
Miałem możliwość testowania majków w sklepie u jednego z najwięszych producentów nagłośnienia w Polsce, który mi też coś podszepnął, a nagłaśnia największe, krajowe imprezy.
Wybierałem z pośród SHURE, SENNHEISER i AUDIO-TECHNICA.
Wtedy (kilka lat temu) wybrałem AT model ATM41HE.
Obecnie, mój wybór to AT AE6100, stworzony specjalnie na trasy i zresztą "mój typ" w EiS. Mikrofon vocalowy, jeśli ma dobry środek to ukręcisz z niego wszystko, a wiele osób sugieruje się, przy wyborze, który głośniejszy lub bardziej mięsisty w brzmieniu.
Posiadam też SENNHEISER ew840, uniwersalny vocalowy, dostałem go gratis, przy zakupie sprzętu i go sobie zostawiłem.
Dodam, że słyszałem, iż wiele osób przesiada się z SHURE na SENNHEISER, a to dlatego pewnie, że ten pierwszy jest na masową skalę podrabiany, oprócz brzmienia, do perfekcji. Zawodowcy sie gubią, odkąd produkcja ruszyła całą parą w Chinach.
Nadmienię, iż w niektórych sklepach w 2006 najlepiej się sprzedawał e945. To też jakiś ślad i znak. Podobno super są AUDIX-y.
Ja polecam AE6100, który wybrali np. Lipnicka & Porter i Sistars.
Miałem możliwość testowania majków w sklepie u jednego z najwięszych producentów nagłośnienia w Polsce, który mi też coś podszepnął, a nagłaśnia największe, krajowe imprezy.
Wybierałem z pośród SHURE, SENNHEISER i AUDIO-TECHNICA.
Wtedy (kilka lat temu) wybrałem AT model ATM41HE.
Obecnie, mój wybór to AT AE6100, stworzony specjalnie na trasy i zresztą "mój typ" w EiS. Mikrofon vocalowy, jeśli ma dobry środek to ukręcisz z niego wszystko, a wiele osób sugieruje się, przy wyborze, który głośniejszy lub bardziej mięsisty w brzmieniu.
Posiadam też SENNHEISER ew840, uniwersalny vocalowy, dostałem go gratis, przy zakupie sprzętu i go sobie zostawiłem.
Dodam, że słyszałem, iż wiele osób przesiada się z SHURE na SENNHEISER, a to dlatego pewnie, że ten pierwszy jest na masową skalę podrabiany, oprócz brzmienia, do perfekcji. Zawodowcy sie gubią, odkąd produkcja ruszyła całą parą w Chinach.
Nadmienię, iż w niektórych sklepach w 2006 najlepiej się sprzedawał e945. To też jakiś ślad i znak. Podobno super są AUDIX-y.
Ja polecam AE6100, który wybrali np. Lipnicka & Porter i Sistars.
Masz racje Kolego, shury są podrabiane w mexico i chinach i kupno orginalnego jest niemożliwe w naszych sklepach, chyba że ktoś przyśle z USA no ale niewiadomo czy tam też nie ma made in Mexico. Miałem takiego to wiem, naszczęście sprzedałem.....na naszym rynku najleprze są chyba Sennheizery ale seri: 900 to jest e935 i e945 lecz AT są też bardzo dobre...... pozdrowienia
Miałem okazję porównać oba.
Może to zależy od przeznaczenia i wokalu ale IMO Beta 58A ma lepszy, czytelniejszy i bardziej pełniejsze środekowe pasmo. Po za tym "drobnym" szczegółem
oba mikrofony brzmią dosyć podobnie.
Może to zależy od przeznaczenia i wokalu ale IMO Beta 58A ma lepszy, czytelniejszy i bardziej pełniejsze środekowe pasmo. Po za tym "drobnym" szczegółem

Czy może ktoś używa AUDIX-a?
Jeśli tak, to niech coś o nim powie, bo u nas trafiają się raczej wybiórczo.
Jeśli tak, to niech coś o nim powie, bo u nas trafiają się raczej wybiórczo.
Dobór mikrofonu to kwestia dopasowania do barwy i wymagań wokalisty.Myślę jednak ,że bez obrazy ale era mikrofonu sm 58 chyba jest już za nami,patrząć choćby na zakres przenoszenia.Sm 58 wypada kiepsko nawet z niższymi modelami Sennheiser.Mieliśmy razem z kolegami możliwość śpiewania na mikrofonach o które pytasz i jednogłośnie wybraliśmy SENNHEISER.Nie chcę nikomu ubliżyć ale jeśli ktoś w ogóle porównuje wyższe modele Sennheiser z sm 58 to chyba słoń mu na ucho nadepnoł.Jednak jak pisałem wcześniej to kwestia gustu,wymagań i oczekiwań.Pozdrawiam.
nie lubie kłamstwa
...Czy może ktoś używa AUDIX-a?
Jeśli tak, to niech coś o nim powie, bo u nas trafiają się raczej wybiórczo....
Hej
Używam Audix'a OM3 - uważam że brzmi dużo lepiej niż BETA ale to pozostawiam już do porównania, jestem napradę zadowolony z tego majka
Jeśli tak, to niech coś o nim powie, bo u nas trafiają się raczej wybiórczo....
Hej
Używam Audix'a OM3 - uważam że brzmi dużo lepiej niż BETA ale to pozostawiam już do porównania, jestem napradę zadowolony z tego majka
- BigSzwagier
A kto rozsiewa takie bujdy, że Shury z Meksyku to podróbki?