Nagłośnienie sali koncertowej
-
piszesz to co w swoim pierwszym poście i rozsyłasz do dystrybutorów sprzętu , czekasz co ci zaoferują.
Przy kompleksowych zakupach należy oczekiwać wcale nie małych rabatów....
Iii, to co pisał DELORJAN, masz kolego zaproponowane kupke drogiego, mimo "uspustów', złomu..
Od kiedy to dystrybutorzy sa doświadczeni w dobieraniu sprzetu do wamagań?? ONI ZARABIAJA KESZ...SPRZEDAJA. Czytaja w specyfikacji technicznej, a tam sprzet zawsze spełnia wszystkie wymogi, i oferuja to, na czym najwiecej zarobia...
Wpuszczasz chłopaka w przysłowiowe "maliny"///
Do autora tematu. przygotuj jak najwiecej dokumentacji, wymiary, zdjecia tej sali, i zadzwoń
606643696. Postaram sie podpowiedziec jaki sprzet i od kogo go kupic....
jk
Re: Nagłośnienie sali koncertowej
Sprzęt to pikuś - ten KUPI WSZEDZIE I NIERAZ TANIEJ
Co innego dobranie go do specyficznych wymagań a te niestety sa cholernie uniwersalne i tu jest podstawowy problem bo to co dobrze zabrzmi w sali nie musi brzmieć dobrze w plenerze i na odwrót
ps.od kiedy jakakolwiek tuba schodzi do 100Hz??to jakies brednie i nic wiecej
Od kiedy to dystrybutorzy sa doświadczeni w dobieraniu sprzetu do wamagań?? ONI ZARABIAJA KESZ...SPRZEDAJA.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
po 1. Nie karzę od razu kupować a ZORIENTOWAĆ się w tym co za wymienioną kwotę jest w stanie kupić.
po 2. Wbrew pozorom w dużych firmach pracują także ludzie którzy znają się na rzeczy ( w tych mniejszych,takżę).Oczywiście ,chcą sprzedawać ale wiedzą także,że zadowolony klient przyciąga kilku następnych. Masz ,chyba jakieś uprzedzenia do przypadkowo zatrudnionych sprzedawców w byle sklepie. Poważni dystrybutorzy mają za konsultantów ,z jednej strony doświadczonych realizatorów a z drugiej pracowników politechnik i uniwersytetów.
Wyjaśnię,że nie mam nic wspólnego ze sprzedażą czegokolwiek. Jestem ,tylko czasami klientem i przyznaję... zawsze jest propozycja kupienia czegoś więcej niż aktualnie potrzebuję

Zainteresowany, dzwoniąc pod podany numer, być może uzyska wartościową informację ale to tylko jedna opinia którą warto potwierdzić i dodatkowo poznać inne.
Silver-Sound - nie chciałem, żebyś odebrał mój komentarz osobiście i żebyś się tłumaczył, bo to nie do Ciebie mam żal, cenię Twoją wiedzę i umiejętności :) po prostu wypowiedziałem się przy okazji "fachowców", o których wspomniałeś ;)
-
Witam
W żaden sposób nie odebrałem TWEGO wpisu, jako osbistego do mnie, a wręcz jako poparcie mnie. Jesli potem co cokolwiek napisałem co spowodaowało takie wraznie, to nieopatrznie. Moim zdaniem mamy takie samo spojrzenie na ten temat. Obaj wiemy, że tych z prawdziwego zdarzenia fachowców, jest malutko, i raczej nie udzialaja sie na forach. Za to na forach bryluja "fachofcy"....I nie mam na sli Ciebie
-
ps.od kiedy jakakolwiek tuba schodzi do 100Hz??to jakies brednie i nic wiecej...
A kto i gdzie napisał, powiedział, że podział MUSI byc na 100Hz... Chyba jakiś "fachofcuf, z elki, albo z estadowca sie kolega naczytał.... Zapewne kolega tez mysli, że om "wiekszy' głosnik, tym gra "niżej"... i takie tam grednie...
Tukba spokojnie może byc podzielona na ok 120Hz, a basy moga byc na 12, czy 15 cali, niekoniecznie na mulastych "18"
jk
Dobra, wszystko ok ;) przepraszam za zamieszanie, po prostu Twój post tłumaczący pozostałe źle zinterpretowałem... Nie mniej to, że zgadzamy się w kwestii fachowców jak i innych sprawach rozumiałem i sobie cenię ;)
Silver nie obrażaj nie obrażaj. Twoje spięcia z forumowiczami na estradowcu chyba już każdy zna :)........
Do autora:
Jeżeli ma to być koniecznie linia i coś z rozpoznawalnym znaczkiem to pozostaje Ci tylko Pol-Audio (cena/możliwości). Jeżeli znaczek nie gra roli to popytał bym u DrAus, BayorAudio, NAW.
Jeszcze jedno. Niezapominaj że czeka was przetarg ale zawsze warto zadzwonić do którejkolwiek z firemek i zapytać o pokaz (podejrzewam że nikt nie odmówi), chyba że wolisz kupić kota w worku i sugerować się opiniami z forum których potem będziesz żałował.
-
O kurcze... Zapewne estradowcowy "fachofiec" sie obajwił.
Kogo obraziłem, człowieku???
Stwierdziłem że jest mało fachowców z prawdziwego zdażenia, i mnogo pseudofachowców... Takich własnie jak Ty.
Owszem Polaudio, stara polska z tradycjami marka, NAW połowa konstrukcji to moja, a Aus, kto to jest, dj-owy miszcz od walenia po "nogawkach'??
Kto i kiedy powazny zweryfikował jego konstrukcje, jak właśnie, Polaudio, czy moje z NAW...
Jesli rekonadacja ma być zachwyt kilkunastu estradowcowych "fachofcuf", to sorki.... chyba niepowazny jestes...
Zostań tam skąd przywędrowałes...
jk
......Silver nie obrażaj nie obrażaj. Twoje spięcia z forumowiczami na estradowcu chyba już każdy zna :)........
O kurcze... Zapewne estradowcowy "fachofiec" sie obajwił.
Kogo obraziłem, człowieku???
Stwierdziłem że jest mało fachowców z prawdziwego zdażenia, i mnogo pseudofachowców... Takich własnie jak Ty.
Owszem Polaudio, stara polska z tradycjami marka, NAW połowa konstrukcji to moja, a Aus, kto to jest, dj-owy miszcz od walenia po "nogawkach'??
Kto i kiedy powazny zweryfikował jego konstrukcje, jak właśnie, Polaudio, czy moje z NAW...
Jesli rekonadacja ma być zachwyt kilkunastu estradowcowych "fachofcuf", to sorki.... chyba niepowazny jestes...
Zostań tam skąd przywędrowałes...
jk...
Objawić to się może Matka Boska. Dla Ciebie Pan fachowiec bo jakoś sobie nie przypominam żebyśmy sie na jednym gównie ślizgali.
Kogo obraziłeś? No comment...czytaj lepiej to co piszesz albo daj innym do cenzurowania
Tak to że ty kwalifikujesz się do inżynierów fachowców konstruktorów i speców w 1 to słyszałem...właściwie tylko od ciebie ale słyszałem.
Ja nie miałem na myśli polecajac NAW, twojego KTA czy innych wynalazków z pod twojego szyldu bo w ogóle mnie to nie interesuje. NAW poleciłem tylko i wyłącznie dla tego że jest zdecydowanie tańsze od Pol-Audio, znaczek też swoją drogą małorozpoznawalny a gdzieś tam zasłyszałem że szarpneli sie i linię zrobili. To na tyle a propo przygodny z NAW :)
Obrażasz Ausa pisząc o nim że jest dj miszczem a ty gdzie swoje paczki sprzedajesz jak nie dla DJ, weselników i innym podobnych (jakoś na żadnej dużej sztuce nie miałem okazji ich posłuchać i zapewne nigdy to nie nastąpi) .... jedno wielkie poplątanie i miszmasz. Ps. niezapomniałeś o kimś jeszcze...Bayory, co o nich napiszesz :)
Jeżeli twom zdaniem weryfikacja sprzętu musi odbywać się tylko i wyłącznie na łamach kolorowych czasopism(bo zapewne do tego pijesz) to gratuluję.......jeszcze nie spotkałem się aby sprzęt który opisują był BE zawsze jest CACY a taki VRX którego spora częśc nie trawi za to i tamto jest numerem 1.
Owszem zostaje tu gdzie jestem i nigdzie się nie ruszam :)........THE END