.....
To nie tylko wzmacniacz i głośnik, to także programowalne efekty i interfejs. ...
No ale wlasnie w PODzie jest to o czym piszesz, reszta to koncowka mocy i glosnik.
...
Mustang już do mnie dotarł. Trochę dziwnie syczy powyżej 60% mocy nawet bez podłączenia gitary w zależności jaką emulacje wzmacniacza wybiorę. Nie wiem czy to normalne czy nie wbądź razie wziąłem się za wymiane strun w wiośle i mówie Wam istna katorga z tą menzurą. Już 3 struny "A" zerwałem a wszystko robię dobrze według stroika w tym fenderze. Pomijam fakt że co 2 struny zrobię to 3 się rozstroi to za sprawą tremolo ;/
...
No nie ja sie pochlastam!
Zadajesz pytanie a sprzęt już zamówiłeś??? Nie słuchasz co radzą koledzy, a teraz się dziwisz??? Nie wypróbowałeś tego u kolegów, znajomych lub w sklepie???
Takie comba robi np. Laney (Prism20,35,65) , Line 6 (Spider IV 75,120,150) i inne firmy.
Ale do rzeczy:
1/ 60% mocy to mierzyłeś? Jak? miernikiem, oscyloskopem, czy ustawiłeś Master Volume na 6, w skali 1-10?
2/ Zgłoś ten problem sprzedawcy
3/ Te comba z symulacją mają wbudowane bramki szumowe. Sprawdż ustawienia.
4/ Wymiana strun nie rozwiąże Twojego problemu.
5/ Tuner w Twoim Mustangu prawdopodobnie żle działa (pkt.2) . Nastrój gitarę korzystając z Twoich klawiszy, których masz mnóstwo...
6/ Nikt nie mówił, że strojenie gitary z mostkiem typu FR lub jednostronnym np.Fender jest banalnie proste...
Andy
PS: Gdybyś pytał na czym gram: Line6 SpiderIV 75 (bo lekkie, ma efekty i brzmi dobrze)
oraz samodział 3W na ECC83 i EL84, z głośnikiem eliptycznym 4W , 13x18 cm.