Odtwarzacz czterośladowy - minimum 4 x Out

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Szofer
Re: Odtwarzacz czterośladowy - minimum 4 x Out

Post autor: Szofer » niedziela 13 wrz 2009, 14:16

...
Przecież każde DVD odtworzy 4, a nawet 6 kanałów. Nie jestem pewien czy są też modele DVD odtwarzające dźwięk wielokanałowo z kart czy pendrivów USB, ale chyba gdzieś widziałem wielokanałowy format typu MP3. ...

Hej

A jak sie to rosklada, jesli system 5.1 lub 7.1 jest jakos inaczej mixowany nie jest to czasem sumowane ala "submixerem" w urzadzeniu i mozna odseparowac kanaly by niebylo przesluchow inaczej mowiac by byl tylko jeden instrumeny w kanale, no wlasnie nie bardzo wiem nawet jak zrobic takie nagranie i czy faktycznie mozna odseparowac calkowicie kanaly.

No nic sprobuje sobie poszukac jak wyglada mix 5.1 i jego panorama.

Hej

Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

prez

Post autor: prez » poniedziałek 14 wrz 2009, 10:47

Bardzo stabilny i niezawodny, za małe pieniądze rejestrator twardodyskowy Fostex D80, do kupienia na rynku wtórnym za około 1000 zł. Osiem kanałów zwykły twardy dysk IDE, pracowałem na czymś takim intensywnie kilka lat w studio i nigdy!!! się nie zawiesił, można go synchronizować przez midi z sekwencerem
zawodowo pracujący akustyk live i studio

gatto

Post autor: gatto » wtorek 15 wrz 2009, 01:43

...
...
Przecież każde DVD odtworzy 4, a nawet 6 kanałów. Nie jestem pewien czy są też modele DVD odtwarzające dźwięk wielokanałowo z kart czy pendrivów USB, ale chyba gdzieś widziałem wielokanałowy format typu MP3. ...

Hej

A jak sie to rosklada, jesli system 5.1 lub 7.1 jest jakos inaczej mixowany nie jest to czasem sumowane ala "submixerem" w urzadzeniu i mozna odseparowac kanaly by niebylo przesluchow inaczej mowiac by byl tylko jeden instrumeny w kanale, no wlasnie nie bardzo wiem nawet jak zrobic takie nagranie i czy faktycznie mozna odseparowac calkowicie kanaly.

No nic sprobuje sobie poszukac jak wyglada mix 5.1 i jego panorama.

Hej

...

Wystarczy odpowiednie oprogramowanie. Nie ma żadnych przesłuchów, bo to nie jest przestarzałe Dolby wyciągające ze stereo zmiksowany dźwięk tylnego kanału. Po to wynaleziono 5.1 żeby normalnie nagrywać i odtwarzać w każdym kanale co się chce.

ODPOWIEDZ