problem z MPC500 i klawiaturą MIDI

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
audiophone
Kontakt:
Re: problem z MPC500 i klawiaturą MIDI

Post autor: audiophone » środa 09 wrz 2009, 22:20

... wiec pozostaje Ci sposób ładowania sampli taki jak opisałem wcześniej...

jeżeli użyjesz 16levels(w Twoim przypadku 12levels), to co kolega pisal wyżej, niestety w naszych modelach nie działa to dla klawiatur sterujących, tylko dla padów...
...

czyli chodzi o to co opisałeś wcześniej - ręczne przypisanie sampla pod dany pad i podciąganie tune?
nie potrafie zlokalizowac opcji 12levels...
...

co jest ?

czemu nie załapał mojej odpowiedzi ?

ech...

jeszcze raz:

chodzi mi o 12 levels o ten guzik/opcje która jest pod klawiszami cursor i po lewej masz full levels...

http://www.myspace.com/audiophone

gomor

Post autor: gomor » czwartek 10 wrz 2009, 09:28

chodzi mi o 12 levels o ten guzik/opcje która jest pod klawiszami cursor i po lewej masz full levels...
...

Dzięki. No zawsze to coś. Jeszcze nie załapałem do końca tej funkcji, ale widze ze trzeba wczytac jeden sampel pod 12 padów i potem wcisnąć 12-level -> wybrac pad startowy pod, ktorym zakladamy ton 0,0 i ustawic funkcje 'tune'.

Sprytne nawet.

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » czwartek 10 wrz 2009, 10:31

...

...

Dzięki. No zawsze to coś. Jeszcze nie załapałem do końca tej funkcji, ale widze ze trzeba wczytac jeden sampel pod 12 padów i potem wcisnąć 12-level -> wybrac pad startowy pod, ktorym zakladamy ton 0,0 i ustawic funkcje 'tune'.

Sprytne nawet.

...

dokładnie tak !

jest jedno ale... ta funkcjadziała tylko w przypadku padów(wew. sterownik) ! jak podłączysz klawiature midi, to niestety nie rozłozy sie na oktawy i nie bedziesz mógł grać zewnetrznym sterownikiem...

bynajmniej jest tak w mpc1000

http://www.myspace.com/audiophone

gomor

Post autor: gomor » poniedziałek 05 paź 2009, 14:35

mam takie pytanie do użytkowników MPC500 (choć pewnie podobnie jest w innych urzadzeniach tej rodziny)

- potrzebuję urządzenie do odtwarzania partii perkusji i basów przy występach live, potrafię już zrealizowac kompletną kompozycję (song) i przekonwertować na sequence. Moje pytanie: czy można w jakiś sposób przypisac poszczególne sekwencje (lub songi) do padów, aby podczas występu aktywować je jednym uderzeniem w pad? (konwersja do sampla odpada, za mało ramu na np godzinny występ)

- jeżeli to jest niemożliwe, drugim wyjściem wydaje się zastosowanie sequencera - problemem jest jednak to, że nie zatrzymuje się on po odtworzeniu kawałka, tylko zaczyna od nowa lub gra od razu kolejny (repeat playback) - czy a się to wyłączyć? aby odtwarzał tylko jeden konkretny sequence i się zatrzymywał?

dziękuję z góry za odpowiedz

ODPOWIEDZ