...według mnie wspomniany zestaw box-a nie sprawdzi sie w szkole (nie mowie o jakosci ale o podlączenie itp, nie każdy to potrafi) uważam że doskonale sprawdzi się zestawik oparty na powermikserze i dwóch kolumnach, może również BOX-a np. powermikser SPM 610 (cena ok. 1800 zł.) plus dwie kolumny PSV 312 (cena ok 1800 za 2 szt.) i w taki o to spośób jest całkiem przyzwoity zestaw jak na szkolne potrzeby za około 3600 zł.
pozdrawiam...
Można i tak, tylko trzeba dopłacić 1000 zł, a poza tym lepiej brzmi zestaw subbas + 2 kolumny, niż same dwie kolumny, tak mi się wydaje. A jak nam się zapsuje powermixer to nie mamy nic, ani końcówki mocy ani miksera. Polecam generalnie używanie zewnętrznych mikserów + końcówka mocy.
Nagłośnienie dla szkoły
-
Re: Nagłośnienie dla szkoły
......według mnie wspomniany zestaw box-a nie sprawdzi sie w szkole (nie mowie o jakosci ale o podlączenie itp, nie każdy to potrafi) uważam że doskonale sprawdzi się zestawik oparty na powermikserze i dwóch kolumnach, może również BOX-a np. powermikser SPM 610 (cena ok. 1800 zł.) plus dwie kolumny PSV 312 (cena ok 1800 za 2 szt.) i w taki o to spośób jest całkiem przyzwoity zestaw jak na szkolne potrzeby za około 3600 zł.
pozdrawiam...
Można i tak, tylko trzeba dopłacić 1000 zł, a poza tym lepiej brzmi zestaw subbas + 2 kolumny, niż same dwie kolumny, tak mi się wydaje. A jak nam się zapsuje powermixer to nie mamy nic, ani końcówki mocy ani miksera. Polecam generalnie używanie zewnętrznych mikserów + końcówka mocy....
tu nie chodzi o brzmienie , bo w wiekszości przypadków nagłasniana będzie mowa ,a nie zywa myzyka, zdecydowanie lepszy będzie aktywny zestaw BOX ELECTRONICS CRESCENDO 200 (albo150) 2 kolumny aktywna z mikserem (2 mikr 2 linia) i pasywna.Mobilny i prosty w obsłudze.
pozdrawiam...
Można i tak, tylko trzeba dopłacić 1000 zł, a poza tym lepiej brzmi zestaw subbas + 2 kolumny, niż same dwie kolumny, tak mi się wydaje. A jak nam się zapsuje powermixer to nie mamy nic, ani końcówki mocy ani miksera. Polecam generalnie używanie zewnętrznych mikserów + końcówka mocy....
tu nie chodzi o brzmienie , bo w wiekszości przypadków nagłasniana będzie mowa ,a nie zywa myzyka, zdecydowanie lepszy będzie aktywny zestaw BOX ELECTRONICS CRESCENDO 200 (albo150) 2 kolumny aktywna z mikserem (2 mikr 2 linia) i pasywna.Mobilny i prosty w obsłudze.
...
Ten zestaw może też być, ale chyba troszkę droższy jest od Sub-basa. Nagłaśniane mają być apele, przedstawienia i dyskoteki, więc dwa wejścia mikrofonowe mogą nie wystarczyć jak kilkoro dzieci będzie występować i przekazywać sobie co chwilę wolny mikrofon. I tak trzeba dokupić zewnętrzny mikser. A gdyby nawet nie to gościowi zostaje około 1000 zł na dwie bezprzewodówki - to za mało, chociaż można zakupić zestaw Selene.
Ja bym pozostał przy mojej pierwszej propozycji.
Witam. Wątek ten zainteresował mnie głównie pod kątem mikr. bezprz. gdyż sam stoję przed zakupem jakiegoś bezprzewodowca do 1000 zł. narazie bardzo ciekawym rozwiązaniem jest zestaw Selene z dwoma mic, ale jako że przebrnąłem już przez temat mikrofonów bezprzedwodowych mało znanych firm to waham się czy warto. Głównie mój problem polegał na nagminnym pojawianiu się sprzężeń dlatego też jestem skory kupić jeden mikrofon a dobry - tylko jaki??
Narazie moje zainteresowanie wzbudził ten:
http://www.fan.com.pl/sklep/product_info.php?cPath=39_147&products_id=1054
Narazie moje zainteresowanie wzbudził ten:
http://www.fan.com.pl/sklep/product_info.php?cPath=39_147&products_id=1054
- AlfonsoRodeo
Seria WMS zarowno najnizsza 40 jak i 400, 450 czy wyzsze, to bardzo udane produkty. Mialem w reku zarowno naglowne jak i doreczne w wersjach pojedynczej i podwojnej, i za kazdym razem uderzajaca byla jakosc produktu jak na swoj przedzial cenowy. Zasieg maja dobry, nie zrywaja tak latwo nawet w poieszczeniach o duzej ilosci metalowych elementow. Moim zdaniem seria 40 jest bezkonkurencyjna, biorac pod uwage fakt, ze w tych pieniadzach niewiele mozna znalezc dobrych produktow, ktore nie mialyby problemow: z transmisja, ze zle dobranym progiem bramki, bez regulacji jakiejkolwiek, ktora swiszczy i brzydko moduluje przy cichym mowieniu.
Selene miał dobre opinie kilka numerów temu w EiS.
Polecam: bezprzewodówkę SENNHEISER FREEPORT. Można to dostać nawet taniej niż tego AKG.
Polecam: bezprzewodówkę SENNHEISER FREEPORT. Można to dostać nawet taniej niż tego AKG.
...Selene miał dobre opinie kilka numerów temu w EiS.
Polecam: bezprzewodówkę SENNHEISER FREEPORT. Można to dostać nawet taniej niż tego AKG....
Już wolałbym zaryzykować z tym AKG chyba.freeport jest dostepny od ręki u mnie w miescie w muzycznym ale jakoś mnie nie zachwycił ten mic.
Jeszce jedno pytanko: Testował ktoś może budżetówkę typu Omnitronic UHF-500??
Polecam: bezprzewodówkę SENNHEISER FREEPORT. Można to dostać nawet taniej niż tego AKG....
Już wolałbym zaryzykować z tym AKG chyba.freeport jest dostepny od ręki u mnie w miescie w muzycznym ale jakoś mnie nie zachwycił ten mic.
Jeszce jedno pytanko: Testował ktoś może budżetówkę typu Omnitronic UHF-500??