Akai 3000XL - własne sample
- steelcangoo
żeby cokolwiek zapisać w zrozumiałej dla akai postaci najpierw tworzysz program (czyli instrument , dajesz mu dowolna nazwe albo zostawiasz jako new program), w programie musisz stworzyć keygroupy ktorym przypisujesz poszczególne sample,określasz root key,zakres na klawiaturze ( np od C 0 do C 1 ), filtry , lfo itd i dopiero to zapisujesz na dysku lub dyskietce ... no i zeby tym grac musisz to za każdym włączeniem sprzętu wgrywać do pamięci samplera, z tego co pamiętam co s3000xl nie gra z dysku tylko magazynuje na nim
--------------------------------------------------------------------------------------
mądry uczy się na błędach innych, głupi na swoich, idiota nigdy się nie uczy
mądry uczy się na błędach innych, głupi na swoich, idiota nigdy się nie uczy
Re: Akai 3000XL - własne sample
no tak masz racje z pewnością w instrukcji urządzenia zwanego samplerem, nie uwzględnili wgrywania własnych sampli... Brilliant
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
...żeby cokolwiek zapisać w zrozumiałej dla akai postaci najpierw tworzysz program (czyli instrument , dajesz mu dowolna nazwe albo zostawiasz jako new program), w programie musisz stworzyć keygroupy ktorym przypisujesz poszczególne sample,określasz root key,zakres na klawiaturze ( np od C 0 do C 1 ), filtry , lfo itd i dopiero to zapisujesz na dysku lub dyskietce ... no i zeby tym grac musisz to za każdym włączeniem sprzętu wgrywać do pamięci samplera, z tego co pamiętam co s3000xl nie gra z dysku tylko magazynuje na nim...
Dzięki wielkie. Robiłem trochę odwrotnie, bo najpierw wgrywałem sample przypisane do poszczególnych dźwięków i próbowałem je później zapisać no i nie wychodziło....a samplerek mimo, że leciwy dobra rzecz.
Dzięki wielkie. Robiłem trochę odwrotnie, bo najpierw wgrywałem sample przypisane do poszczególnych dźwięków i próbowałem je później zapisać no i nie wychodziło....a samplerek mimo, że leciwy dobra rzecz.
Gram, śpiewam, nagrywam i robię jako producent...
...a samplerek mimo, że leciwy dobra rzecz....
No pewnie, że dobra
A wystarczyło tylko trochę pomyśleć. Przecież jak tworzysz nowy dokument to musisz posłużyć się funkcją "New". Inaczej zawsze nadpiszesz (o ile się da) na tym, co aktualnie otwarłeś
. Ot, takie komputerowe abecadło 
[addsig]
No pewnie, że dobra

A wystarczyło tylko trochę pomyśleć. Przecież jak tworzysz nowy dokument to musisz posłużyć się funkcją "New". Inaczej zawsze nadpiszesz (o ile się da) na tym, co aktualnie otwarłeś

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.