Czy się da?
Czy konieczny jest w tym przypadku drugi koniec mocy?
Jak wpiąć crossover?
- AlfonsoRodeo
Re: Jak wpiąć crossover?
...Czy się da?
Czy konieczny jest w tym przypadku drugi koniec mocy?...
konieczny jest drugi
Czy konieczny jest w tym przypadku drugi koniec mocy?...
konieczny jest drugi
Dzięki Alfonso.
Czekam na gotowe ustawienia od Ciebie, jak wcześniej była mowa.
Pozdrawiam.
Czekam na gotowe ustawienia od Ciebie, jak wcześniej była mowa.
Pozdrawiam.
mam pytanie odnosnie tego watku. czy jest jakas roznica pomiedzy wepnieciem sie w koncowki kablem jack a XLRem? chodzi mi glownie o to czy po wyjsciu z tej koncowki na kolejne a jest ich w sumie 4 (2 od basu 2 od gory) nie bede mial problemow mono/stereo albo np. spadku mocy czy ogolnej jakosci dzwieku
czy jest jakas roznica pomiedzy wepnieciem sie w koncowki kablem jack a XLRem?
TAK jeżeli pomieszasz te połączenia np. symetryczny <-> niesymetryczny. Ale i tak standardem w końcówkach czy mikserach są połączenia symetryczne choć w mikserach to i różnie już bywa
TAK jeżeli pomieszasz te połączenia np. symetryczny <-> niesymetryczny. Ale i tak standardem w końcówkach czy mikserach są połączenia symetryczne choć w mikserach to i różnie już bywa

hmm czyli wychodzi na to ze caly tor powinien isc na XLRach. jak wiec polaczyc ze soba wszystkie 4 koncowki samymi XLRami jezeli mam tylko 2 zenskie wejscia? do tej pory robilem tak ze wchodzilem na XLR na koncowe a wychodzilem z niej na kolejna kablami jack-XLR czy da sie to zrobic jakos inaczej, prosciej?
z gory dzieki
z gory dzieki
...hmm czyli wychodzi na to ze caly tor powinien isc na XLRach. jak wiec polaczyc ze soba wszystkie 4 koncowki samymi XLRami jezeli mam tylko 2 zenskie wejscia? do tej pory robilem tak ze wchodzilem na XLR na koncowe a wychodzilem z niej na kolejna kablami jack-XLR czy da sie to zrobic jakos inaczej, prosciej?
z gory dzieki...
wyjscia jack sa zapewne symetryczne - nie ma problemu wtedy i jest wszystko tak jak byc powinno
jack symetryczny jest tozsamy z xlr - nie wazne czy to beda jacki zcy xlr - wazne zeby byly symetryczne
juz chyba prosciej niz masz sie nie da
z gory dzieki...
wyjscia jack sa zapewne symetryczne - nie ma problemu wtedy i jest wszystko tak jak byc powinno
jack symetryczny jest tozsamy z xlr - nie wazne czy to beda jacki zcy xlr - wazne zeby byly symetryczne
juz chyba prosciej niz masz sie nie da
ok. w takim razie jeszcze jedno pytanie czy da sie spiac z kolejna koncowe ktora ma wylacznie 2 wejscia na xlrach i nic wiecej? (oprocz tego sa tylko wyjscia na kolumny)
pytam bo ktos kiedys wspominal o czyms takim jak kable Y ktorymi ponoc da sie rozdzielic sygnal z 1 wejscia na 2 kolejne...da sie wogle cos takiego zastosowac w tym przypadku?