Kolumny na głośnikach Eminence

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
silver_sound
Re: Kolumny na głośnikach Eminence

Post autor: silver_sound » piątek 15 wrz 2006, 07:17

A co to za głośniki te B&C bo pierwszy raz słyszę o tej marce, możesz coś więcej napisać? To jakies chiny?...

Witam
Jest to marka Włoska, z wiloletnia ( ok 80 lat) tradycją. Na ich głosnikach robi paczki między innymi HK Audio, i wiele innych czołowych marek na swiecie.
Wasza wiedza o głosnikach bazuje na wiedzy z for, tego, czy elektrody, a tam (w szczególności elektroda) grasuje banda cwaniaczków handlujących podróbami eminence, i wciska Wam że to najlepsze głosniki na świecie, bo jak to kiedyś napisał pewien nawiedzony gość, "produkują najwięcej głosników na świecie..."
Firma ta (B&C) wprowadziła na rynek osatnio bardzo tanią i bardzo dobrą serię głosników neodymowych, (NDL), które bardzo dobrze sprawują sie w małych obudowach, a cena takiego neodymka, niewiele odbiega od "klasyka" o podobnych parametrach Beymy...

Obecnie można śmiało powiedzieć, że relacja JAKOść / CENA wypada wręcz rewelacyjnie dla tej marki.

POLECAM

Chciałbym abyście koledzy zauważyli, że
1- nie jestem przedstawicielem tej marki
2- nie mam jakichkolwiek profitów z powodu zachwalania tej marki, no może poza satysfakcją, że komuś poleciłem dobry wyrób....
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

terek_4

Post autor: terek_4 » piątek 15 wrz 2006, 21:20

silver_sound
Witam
Jest to marka Włoska, z wiloletnia ( ok 80 lat) tradycją. Na ich głosnikach robi paczki między innymi HK Audio, i wiele innych czołowych marek na swiecie.

Nauczyciel się znalazł od siedmiu boleści
Masz może i racje bo tych głośników nie słyszłem, ale skoro ty pisałeś że na z tych głośników korzysta HK Audio, to ja napisze że z Eminec'ow korzysta Carvin. no i co? No i nic. Kwestia gustu.

To tak jabyś powiedział że np. Mercedes jest lepszy od BMW albo na odwrót( oczywiście głośniki o których tu mowa do tak wysokiej klasy nie należą ale obie te marki są bardzo dobre i decyzja o wyborze zależy o gustu kupującego) w przypadku głośników od brzmienia.

Wszystko sprowadza się do ceny, bo najdroższe B&C będą grały podobnie jak najdroższe Eminence, tak jak najtaniesze B&C i Eminence będą podobne.

Jak pisałem wcześniej to moje poprzednie kolumny porównywałem z Dynacordami CP 15-3 ( tanie nie są) no i różnica w brzmieniu była naprawdę niewielka( w moich było minimalnie więcej basu) a w cenie kolosalna. No to chyba takie złe mi nie wyszły.

To skoro Ty polecasz B&C to ja polecam Eminence.
I co Ty na to??
Ty lubisz B&C a ja Eminence.
Obaj mamy racje i tyle w tym temacie.

A co do tego crossovera: Rozmawiałem z pewnym posiadaczem tego modelu (SUPER-X PRO CX2310) i sprzedał po miesiącu bo mówił że zamulał mu mu muzykę. Może jast jakiś urzytkownik tego modelu i może mi coś na taqn temat powiedzieć?

Awatar użytkownika
stasiekm

Post autor: stasiekm » piątek 15 wrz 2006, 21:46

Używałem po kilkanaście razy cx2310, a takze 3400 i dcx2496 -działają ok
nie odniosłem wrazenia zamulamnia, chyba, ze kotoś źle dobrał poziomy -limitery w cx3400 sa "chamskie" i mają wspólny poziom dla wszystkich wyjść a w dcx trzeba je odpowiednio poustawiać, co nie dla wszystkich jest oczywiste
terek_4 -w jakim celu napisałeś tego posta skoro wszystkie odpowiedzi na niego zbijasz i deprecjonujesz ich autorów jako osoby nieznające sie na rzeczy, mitomanów wręcz?
Rozumiem, ze każdy potrzebuje czasami poprawy poczucia własnej wartości, ale nie takim kosztem chyba?

silver_sound

Post autor: silver_sound » piątek 15 wrz 2006, 22:53

To tak jabyś powiedział że np. Mercedes jest lepszy od BMW albo na odwrót( oczywiście głośniki o których tu mowa do tak wysokiej klasy nie należą ale obie te marki są bardzo dobre i decyzja o wyborze zależy o gustu kupującego) w przypadku głośników od brzmienia.
...
Witam
mało wiesz kolego...
B&C nie ma tanich, a co za tym idzie gorszych głosników, bo w ogóle nie ma w ofercie "blaszaczków", jak to ma eminence...ma w ofercie TYLKO dobre głosniki....
Zatem te róznice o których piszesz to nie róznice między BMW a Mercem, a "Poldkiem" (eminence), a właśnie BMW...(B&C).
A pisanie o "guście" jak się już zakupiło "badziewie" to nic innego jak "samousprawiedliwienie", i nie idzie tu o jakośc głosników, bo na tych 12 cali basowych eminence, jestem w stanie zrobic bardzo dobre paczuszki basowe, a zastosowalnośc tych głosników w zakresach czestotliwości, które sa Tobie potrzebne...
Pisał o tym Alfonso Rodeo...( szacunek za cierpliwość ...)ale oczywiście Ty lepiej wiesz, zatem szkoda czasu na podpowiadanie, bo przypomia to "walenie głowa w scianę"
Kolega (alfonso) dokładnie "wyłuszczył", o co idzie, zatem ja nic dodac nie mogę, bo potwierdzałbym tylko famty prze niego napisane.
jk

Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

ODPOWIEDZ