Końcówki Elmuz - warto kupić?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
gekon-bass
Końcówki Elmuz - warto kupić?

Post autor: gekon-bass » czwartek 27 kwie 2006, 15:37

mam okazje kupic tania koncówke elmuza 2x800w od znajomego który praktycznie jej nie uzywal! warto czy nie warto???? prosze o opinie tych wzmacniaczy! cena 1000zł!!!!

p.s. wiem ze cresty za 12000 sa najlepsze;)
kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..

silver_sound

Re: Końcówki Elmuz - warto kupić?

Post autor: silver_sound » czwartek 27 kwie 2006, 22:30

...mam okazje kupic tania koncówke elmuza 2x800w od znajomego który praktycznie jej nie uzywal! warto czy nie warto???? prosze o opinie tych wzmacniaczy! cena 1000zł!!!!

p.s. wiem ze cresty za 12000 sa najlepsze;)...

Witam

Moim zdaniem warto. Solidne i niezawodne.

jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

Awatar użytkownika
gekon-bass

Post autor: gekon-bass » piątek 28 kwie 2006, 10:08

dziekuje silver-sound za rade!

z innej beczki gratuluje ciekawych obudów do sub-basu:)

mam pytanie czy w obudowach subek 18 stosuje sie wytłumienie???? jestem wlascicielem 4 odwrotek a twoja obudowa jest inspirujaca! w moim przeswiadczeniu budzi zaufanie... jednak nurtuje mnie wytłumienie bo to uwarunkowuje charakter brzmienia takiej paczki.....

pozdrawiam serdecznie!!!!
kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..

silver_sound

Post autor: silver_sound » piątek 28 kwie 2006, 15:54

...dziekuje silver-sound za rade!

z innej beczki gratuluje ciekawych obudów do sub-basu:)

mam pytanie czy w obudowach subek 18 stosuje sie wytłumienie???? jestem wlascicielem 4 odwrotek a twoja obudowa jest inspirujaca! w moim przeswiadczeniu budzi zaufanie... jednak nurtuje mnie wytłumienie bo to uwarunkowuje charakter brzmienia takiej paczki.....

pozdrawiam serdecznie!!!! ...

Witam

Wytłumianie jest wskazane, z dwuch powodów, jak sama nazwa wskazuje===tłumi wewnętrzne odbicia, oraz przy odpowiednim wykonaniu, zwiększa (do wyliczeń) objętośc obudowy, co obniża zakres jej pracy,

jk

Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

ODPOWIEDZ