Pol-Audio Line Array?
...nie do konca jestem pewny, czy oczy moje dobrze widza, ale chyba mamy pierwszy polski system line array. To ja czekam na testy...
...phi...
- AlfonsoRodeo
Re: Pol-Audio Line Array?
......nie do konca jestem pewny, czy oczy moje dobrze widza, ale chyba mamy pierwszy polski system line array. To ja czekam na testy......
Czy pierwszy to nie wiem, ale ceny ma napewno 'nieprzednie' - 1 paczka kosztuje drozej niz Electro-voice XLC, gddzie pod kazdym wzgledem wybralbym E-V z racji gwarancji realizowanej na calym swiecie, i tego, ze jest to riderowy sprzet. Gdyby polskie kolumny mialy bardziej konkurencyjna cene...
Czy pierwszy to nie wiem, ale ceny ma napewno 'nieprzednie' - 1 paczka kosztuje drozej niz Electro-voice XLC, gddzie pod kazdym wzgledem wybralbym E-V z racji gwarancji realizowanej na calym swiecie, i tego, ze jest to riderowy sprzet. Gdyby polskie kolumny mialy bardziej konkurencyjna cene...
Z tego co słyszałem są tylko 3 na świecie prawdziwe liniówki - Adamson, L-acoustic i Nexo.
- AlfonsoRodeo
...Z tego co słyszałem są tylko 3 na świecie prawdziwe liniówki - Adamson, L-acoustic i Nexo....
A ja slyszalem podobnie, ale nieco inaczej: L-acoustic, Adamson, Nexo i E-V. Z tym, ze do kazdego z nich, oprocz l-Acoutic mozna by sie przyczepic, ze nie do konca jest...
[addsig]
A ja slyszalem podobnie, ale nieco inaczej: L-acoustic, Adamson, Nexo i E-V. Z tym, ze do kazdego z nich, oprocz l-Acoutic mozna by sie przyczepic, ze nie do konca jest...

[addsig]
......Z tego co słyszałem są tylko 3 na świecie prawdziwe liniówki - Adamson, L-acoustic i Nexo....
...
Słyszałem L-A, NEXO i EV.Najbardziej mi pasi NEXO.Adamson - nie wiem.

...
Słyszałem L-A, NEXO i EV.Najbardziej mi pasi NEXO.Adamson - nie wiem.
A co z JBL i Vertec`iem?
- AlfonsoRodeo
...A co z JBL Vertec`iem?...
JBL Ver-Tec, gdyby nie jego sekcja HF, bedac calkiem podobny reszta do l-acoustics, moglby takze zaslugiwac na miano LINE-ARRAY. Jednakze owa sekcja HF nie spelnia jednego z postulatow LINE-ARRAY, mowiacego o pokryciu minimum 80% powierzchni przetwornikami, ktorych srodki akustyczne oddalene sa od siebie o =< 1/2 dlugosci fali najwyzszej wymaganej czestotliwosci (tj. damy na to 16kHz). U JBL'a w sekcji HF sa tylko soczewki akustyczne konwertujace wylot z okraglego na rektangularny pionowy.
[addsig]
JBL Ver-Tec, gdyby nie jego sekcja HF, bedac calkiem podobny reszta do l-acoustics, moglby takze zaslugiwac na miano LINE-ARRAY. Jednakze owa sekcja HF nie spelnia jednego z postulatow LINE-ARRAY, mowiacego o pokryciu minimum 80% powierzchni przetwornikami, ktorych srodki akustyczne oddalene sa od siebie o =< 1/2 dlugosci fali najwyzszej wymaganej czestotliwosci (tj. damy na to 16kHz). U JBL'a w sekcji HF sa tylko soczewki akustyczne konwertujace wylot z okraglego na rektangularny pionowy.
[addsig]
...ale Vertec brzmi... fakt- wielkiego porownania nie mam, bo slyszalem tylko Vertec'a i Cobre (totalna pomylka...), ale JBL bardzo pozytywne na mnie wrazenie zrobil.
Alfonso, czemu sugerujesz, ze nie pierwszy?
Alfonso, czemu sugerujesz, ze nie pierwszy?
...phi...