Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
-
netdar1 - Posty:5
Mikrofony do perkusji?
autor: netdar1 » piątek 17 mar 2006, 19:31
Witam wszystkich!!!
Interesowało by mie nagłośnienie perkusji ale niestety jestem zielony z tego tematu

. Chciałmym kupić zestaw mikrofonów do perkusji. Jęeli chodzi o budzet to są to ok 2000Zł za wszystkie odpowiedzi wielkie DZIĘKI
-
Groch
...Interesowało by mie nagłośnienie perkusji ale niestety jestem zielony z tego tematu...
Ja bym polecał najpierw zmienić kolor, a później szukać sprzętu, bo możesz się wpakować w niepotrzebne wydatki conajmniej.
-
JOURESY
autor: JOURESY » piątek 17 mar 2006, 21:25
witam,
ja już mam zestawik do naglośnienia prkusji, ale padł mi mikrofon do bębna basowego, czy awaryjnie mogę użyć zwykłego dynamika, powiedzmy shure beta sm58, albo senheisera e 845. Jak to z tym naprawdę jest?
JoU
-
Jassio
autor: Jassio » piątek 17 mar 2006, 23:22
ja już mam zestawik do naglośnienia prkusji, ale padł mi mikrofon do bębna basowego, czy awaryjnie mogę użyć zwykłego dynamika, powiedzmy shure beta sm58, albo senheisera e 845. Jak to z tym naprawdę jest?
Na żywo, w stosunkwo niewielkim klubie w ostateczoności pokusiłbym się o takie rozwiazanie, ale przy nagraniu na pewno nie. Już lepiej triggerować słuchawkami od wlakmana, albo użyć patentu z głośnikiem.
Ja mam t.bone 1500 (chyba) set. Przyzwoite brzmienie jak na te 950zł, ale wybitnie zachwycony nie jestem... Chyba dołożyłbym ciut wiecej i wział zestaw Samsona.
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
-
shearly
autor: shearly » sobota 18 mar 2006, 00:34
...Witam wszystkich!!!
Interesowało by mie nagłośnienie perkusji ale niestety jestem zielony z tego tematu

. Chciałmym kupić zestaw mikrofonów do perkusji. Jęeli chodzi o budzet to są to ok 2000Zł za wszystkie odpowiedzi wielkie DZIĘKI

...
A ja mam Audix Fusion 6 i jestem bardzo zadowolony. Nie wiem, czy jest tego dystrybutor w Polsce, tak czy inaczej polecam- zwlaszcza zestaw Fusion 4. Szostka ma dodatkowo dwa mikrofony pojemnosciowe, ale te sa... jako-takie. Do tego SM 57 na werbel i juz...
...phi...
-
LaBomba
autor: LaBomba » sobota 18 mar 2006, 11:25
Chciałmym kupić zestaw mikrofonów do perkusji. Jęeli chodzi o budzet to są to ok 2000Zł za wszystkie odpowiedzi wielkie DZIĘKI

...
Hej. Zakladam że interesuje Cię nagrywanie na 8 kanałów.
Można też zastanowić się na zestawem firmy Audio-Technica MB/dk7 (2 pojemnościwe + 4 do tomów i werbla + 1 do stopy) i wzbogacic to o Shure SM57. zakladając że wszystko byloby kupowane w Polsce to wyjdzie własnie ok 2tys. zl. W takim ukladzie potrzebowalbys jeszcze tylko 4 statywow bo te 4 mikrofony (do tomów i werbla) AT maja uchwyty w zestawie do mocowania na rantach wiec nie potrzebuja.
Ja mam taki zestaw ale jeszcze nie wyprobowalem w praktyce wiec nie wiem jeszcze czy bede calkiem zadowolony. Jesli sugerować sie marka to mozna spodziewac sie czegos lepszego niz np. tani zestaw Samsona (tak mysle). W praktyce nie wiem. Okaze sie. Na razie nagrywalem tylko wokal na ta pojemnosciowke z zestawu i bylo calkiem satysfakcjonujaco.
pozdrawiam