Yamaha 03D

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Camel
Yamaha 03D

Post autor: Camel » czwartek 09 lut 2006, 13:16

Swojego czasu korzystałem z miksera analogowego yamaha mx 12/4, który jest dość prostym mikserkiem a od niedawna zaczełem korzystać z miksera Yamaha 03D, który jest dla mnie czymś nowym. Obsługa jest dla mnie zrozumiała, tylko jest kilka elementów z którymi wcześniej nie miałem nic wspólnego a mogę zacząć korzystać z tych funkcji w tym Yamaha 03D. Podstawowe pytanko to co powinno być zakładane do wokalu? Jakie kompresory lub jakie parametry powinny być ustawione by ten kompresor dobrze się sprawował? Jakie kompresory powinny być używane do gitary basowej i do klawiszy, z których leci pełen aranż? Czy równiez powinien byc zapięty kompresor na sumie i jak tak to jaki i o jakich parametrach? Kolejne zapytanie to jakie najbardziej używać efekty wokalowe? Jest ich dużo, dużo mi sie podoba, ale mogę założyć tylko dwa na raz i może jakis profesjonalista doradzi mi jakie efekty są używane na scenach? Oczywiście mówimy o efektach które mogę wydobyć z miksera cyfrowego Yamaha 03D.
[addsig]

Zbynia

Re: Yamaha 03D

Post autor: Zbynia » czwartek 09 lut 2006, 22:42

po pierwsze kombinuj by uzyskac jak najlepszy efekt - innej rady nie ma

po drugie nie ma przepisu bo nikt nie wie co ci tam leci na te kanaly......

www.studio.use.pl

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » czwartek 09 lut 2006, 23:05

...http://www.studio.use.pl...

To chyba już dziś drugi kolega wskazuje ten link. No więc tak sobie wchodzę i co widzę?

Toż to jest jako zywo EiS z lat 97/98. Praktycznie co do kropki, tylko gdzieś pogubiły im się co niektóre akapity i tytuły (pod)rozdziałów, zapomnieli też o autorach i linkach (choćby do serwisu źródłowego). Nawet dupki nie poprawili literówek po jakimś zakichanym, ichniejszym OCR!

A na samym dole pisze jak byk:

- materiały zamieszczone w bazach wiedzy mają charakter edukacyjny - heh, a skąd my to określenie niby już znamy ,

- opracowane zostały w opraciu o doświadczenia własne autorów, materiały dostępne w internecie, czasopismo Estrada i Studio - normalne jaja, żenada, sku... . Toż tam niet żadnych linków, nazwisk autorów (tu pozdrawiam pana Piotra M.), odniesień, podziękowań. Totalnie NIC!

Profesjonaliści q... mać . Ciekawe co na to redakcja EiS?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

j.bravo

Post autor: j.bravo » piątek 10 lut 2006, 01:34

...Podstawowe pytanko to co powinno być zakładane do wokalu? Jakie kompresory lub jakie parametry powinny być ustawione by ten kompresor dobrze się sprawował? Jakie kompresory powinny być używane do gitary basowej i do klawiszy, z których leci pełen aranż? Czy równiez powinien byc zapięty kompresor na sumie i jak tak to jaki i o jakich parametrach? Kolejne zapytanie to jakie najbardziej używać efekty wokalowe? ...

Nie za duzo na raz?
Jestem przystojny i młody

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 10 lut 2006, 14:07

oo kurde...to mnuie pewu teraz zes zaskoczyl!!!

no nieladnie z ich strony tym bardziej ze postarali sie ja ladnie ogarnac....

masz racje dla niektorych to chyba wielki trud podpisac - autor x x EiS i numer pisma........

z tymze archiwum eis onczy sie gdzies w okolicach 2002...

a szkoda

ODPOWIEDZ