...Najczesciej wylaczniki maja tanie mikrofony, podatne na sprzezenia zeby mozna bylo go szybko wylaczyc jak zacznie jechac...
Kolego, bzdury wypisujesz.
Ciekawe, bo na przyklad nie widzialem Bety 58 z wylacznikiem ani PG58 bez wylacznika. Podobnie Sennheiser e825 tylko z wlacznikiem, e835 i e840 z lub bez a e845, e855, e865 tylko bez. Ja tu widze ewidentna zaleznosc cenowo-jakosciowa ale jesli to bzdury to wytlumacz mi prosze jak czteroletniemu dziecku od czego zalezy czy producent przewidzial obecnosc wlacznika.
Mikrofon z wyłącznikiem czy bez?
Re: Mikrofon z wyłącznikiem czy bez?
......Najczesciej wylaczniki maja tanie mikrofony, podatne na sprzezenia zeby mozna bylo go szybko wylaczyc jak zacznie jechac...
Ciekawe, bo na przyklad nie widzialem Bety 58 z wylacznikiem ani PG58 bez wylacznika. Podobnie Sennheiser e825 tylko z wlacznikiem, e835 i e840 z lub bez a e845, e855, e865 tylko bez. Ja tu widze ewidentna zaleznosc cenowo-jakosciowa ale jesli to bzdury to wytlumacz mi prosze jak czteroletniemu dziecku od czego zalezy czy producent przewidzial obecnosc wlacznika....
Coś w tym jest....nie zmienia to jednak faktu że posiadany wyłącznik nie wpływa na jakość mikrofonu...
Ciekawe, bo na przyklad nie widzialem Bety 58 z wylacznikiem ani PG58 bez wylacznika. Podobnie Sennheiser e825 tylko z wlacznikiem, e835 i e840 z lub bez a e845, e855, e865 tylko bez. Ja tu widze ewidentna zaleznosc cenowo-jakosciowa ale jesli to bzdury to wytlumacz mi prosze jak czteroletniemu dziecku od czego zalezy czy producent przewidzial obecnosc wlacznika....
Coś w tym jest....nie zmienia to jednak faktu że posiadany wyłącznik nie wpływa na jakość mikrofonu...
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
Wyłącznik swoją drogą ale wspomnę tu inny wynalazek schura genialny i prosty. Dziurka do unieruchomienia XRL w żadnym innym mikrofonie tego nie widziałem, żeby jeszcze tylko mieć odpowiednią calową śrubkę. Wtyk teoretycznie nie wypada ale prawa Murphego działają

zawodowo pracujący akustyk live i studio
Coś w tym jest....nie zmienia to jednak faktu że posiadany wyłącznik nie wpływa na jakość mikrofonu......
Zgadza sie. To wlasnie jakosc mikrofonu wplywa na obecnosc lub nie wylacznika w mikrofonie a nie na odwrot.
Zgadza sie. To wlasnie jakosc mikrofonu wplywa na obecnosc lub nie wylacznika w mikrofonie a nie na odwrot.