Mikrofon z wyłącznikiem czy bez?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
TeeR
Re: Mikrofon z wyłącznikiem czy bez?

Post autor: TeeR » czwartek 26 sty 2006, 10:21

...Najczesciej wylaczniki maja tanie mikrofony, podatne na sprzezenia zeby mozna bylo go szybko wylaczyc jak zacznie jechac...

Kolego, bzdury wypisujesz.

Ciekawe, bo na przyklad nie widzialem Bety 58 z wylacznikiem ani PG58 bez wylacznika. Podobnie Sennheiser e825 tylko z wlacznikiem, e835 i e840 z lub bez a e845, e855, e865 tylko bez. Ja tu widze ewidentna zaleznosc cenowo-jakosciowa ale jesli to bzdury to wytlumacz mi prosze jak czteroletniemu dziecku od czego zalezy czy producent przewidzial obecnosc wlacznika.

BRAF1

Post autor: BRAF1 » czwartek 26 sty 2006, 20:08

......Najczesciej wylaczniki maja tanie mikrofony, podatne na sprzezenia zeby mozna bylo go szybko wylaczyc jak zacznie jechac...

Kolego, bzdury wypisujesz.

Ciekawe, bo na przyklad nie widzialem Bety 58 z wylacznikiem ani PG58 bez wylacznika. Podobnie Sennheiser e825 tylko z wlacznikiem, e835 i e840 z lub bez a e845, e855, e865 tylko bez. Ja tu widze ewidentna zaleznosc cenowo-jakosciowa ale jesli to bzdury to wytlumacz mi prosze jak czteroletniemu dziecku od czego zalezy czy producent przewidzial obecnosc wlacznika....

Coś w tym jest....nie zmienia to jednak faktu że posiadany wyłącznik nie wpływa na jakość mikrofonu...
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.

prez

Post autor: prez » piątek 27 sty 2006, 05:29

Wyłącznik swoją drogą ale wspomnę tu inny wynalazek schura genialny i prosty. Dziurka do unieruchomienia XRL w żadnym innym mikrofonie tego nie widziałem, żeby jeszcze tylko mieć odpowiednią calową śrubkę. Wtyk teoretycznie nie wypada ale prawa Murphego działają
zawodowo pracujący akustyk live i studio

TeeR

Post autor: TeeR » piątek 27 sty 2006, 09:25

Coś w tym jest....nie zmienia to jednak faktu że posiadany wyłącznik nie wpływa na jakość mikrofonu......

Zgadza sie. To wlasnie jakosc mikrofonu wplywa na obecnosc lub nie wylacznika w mikrofonie a nie na odwrot.

ODPOWIEDZ