Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
-
misiek-bielsko
Laptop przy nagłośnieniu!
autor: misiek-bielsko » wtorek 17 sty 2006, 22:10
Drodzy koledzy. Nagłaśniam małe koncerty przy pomocy mixera Soundcrafta Spirit F1, koncówki ADS, kolumienek OHM, odsłuch RH i mikrofonow Shura i Sennihiesera. Mam rowniez w domu laptopa, który w czasie koncertów leży bezużytecznie w domu. Moje pytanie jest takie czy mogłbym do czegos sensownego wykorzystac mojego laptopa w tym nagłośnieniu bo uwazam ze w domu sie troche marnuje. Np jakies efekty albo EQ na sumie ale nie wiem czy to mozliwe. Co byście proponowali? do czego mogłbym go wykorzystac? Pozdrawiam i z góry dziekuje
[addsig]
WsZyStKo MuSi PiĘkNiE bRzMiEć !!!
-
szkudlik
autor: szkudlik » wtorek 17 sty 2006, 23:18
Moje pytanie jest takie czy mogłbym do czegos sensownego wykorzystac mojego laptopa w tym nagłośnieniu bo uwazam ze w domu sie troche marnuje
- Wielościeżkowa rejestracja koncertów
- Zestaw VU meterów
- Analizator widma
- Player dla zapchajdziurów w przerwach
- Przycisk do papieru żeby wiatr nie porwał
jeżeli jest dostatecznie silny to wszystkie powyższe funkcje wykona jednocześnie
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
-
misiek-bielsko
autor: misiek-bielsko » środa 18 sty 2006, 18:46
- Wielościeżkowa rejestracja koncertów
- Zestaw VU meterów
- Analizator widma
- Player dla zapchajdziurów w przerwach
- Przycisk do papieru żeby wiatr nie porwał
jeżeli jest dostatecznie silny to wszystkie powyższe funkcje wykona jednocześnie
...
A w jaki sposób moge go wykorzystać jako analizator widma?? Macie propozycje jakiegos programu??
[addsig]
WsZyStKo MuSi PiĘkNiE bRzMiEć !!!
-
Sullivan - Posty:1
-
Kontakt:
autor: Sullivan » środa 18 sty 2006, 20:58
WaveLab jest dobry do tego celu.
Pozdrawiam
www.estrada.jedyna.comProwadzę serwis: http://www.estrada.jedyna.com
-
Mossad_Attack - Posty:29
autor: Mossad_Attack » czwartek 19 sty 2006, 09:18
Jako przycisk do papieru lub player mp3 lub innych niezobowiazujacych prac.
O ile nie masz mozliwosci zdublowania systemu opartego na laptopie to nie polecalbym takiego rozwiazania. Probowalismy takie rozwiazania z windowsem xp + cubase + sampler i bardzo czesto potrafil sie "wykopyrtnac" w czasie koncertu. Szczegolnie przy nizszych temperaturach. Niestety trzeba bylo zainwestowac w "powazne" amerykanskie rozwiazania. Jesli nie chcesz tracic nerwow w srodku imprezy to raczej ogranicz sie ze stosowaniem wszelkich laptopow na scenie.