Właśnie zostałem dumnym właścicielem piwnicy (17m2), którą chcę przysposobić na studio do prób zespołu. Potrzebuję pary 10-calowych kolumn do wokalu i mam możliwość zakupienia w identycznej cenie (755zł/szt.) BOX PV-210 albo Yamaha AX10.
Niby Yamaha to zacna marka, ale seria AX jest u nich budżetowa, podczas kiedy seria PV u BOX'a to właśnie ta wyższa. Parametry obu prawie identyczne. Porównać na ucho się nie da, bo nikt w Polsce nie ma na składzie obu...
Z góry dzięki za wszelkie porady!
Marcin Bruczkowski
www.marcin.bruczkowski.com
Piwnica Blues: BOX PV-210 czy Yamaha AX10?
Wszystko o mnie na mojej stronie internetowej: www.marcin.bruczkowski.com
Re: Piwnica Blues: BOX PV-210 czy Yamaha AX10?
...Właśnie zostałem dumnym właścicielem piwnicy (17m2), którą chcę przysposobić na studio do prób zespołu. Potrzebuję pary 10-calowych kolumn do wokalu i mam możliwość zakupienia w identycznej cenie (755zł/szt.) BOX PV-210 albo Yamaha AX10.
Niby Yamaha to zacna marka, ale seria AX jest u nich budżetowa, podczas kiedy seria PV u BOX'a to właśnie ta wyższa. Parametry obu prawie identyczne. Porównać na ucho się nie da, bo nikt w Polsce nie ma na składzie obu...
Marcin Bruczkowski
http://www.marcin.bruczkowski.com...
Ja polecam PV312 250 RMS i lepsze pasmo 55-18000Hz a kosztuje ok. 800zł.
Marcin Bruczkowski
http://www.marcin.bruczkowski.com...
Ja polecam PV312 250 RMS i lepsze pasmo 55-18000Hz a kosztuje ok. 800zł.
Re: Piwnica Blues: BOX PV-210 czy Yamaha AX10?
Ja polecam PV312 250 RMS i lepsze pasmo 55-18000Hz a kosztuje ok. 800zł....
Niestety są dla mnie za duże i za ciężkie (czasem będę je musiał wozić samochodem). Na potrzeby 17-metrowej piwnicy PV-210 powinny chyba całkowicie wystarczyć? I tak nie mogę tam wytwarzać Bóg wie jakich dB, bo sąsiedzi mnie zabiją. Porządna izolacja (czyli zbudowanie pomieszczenia w pomieszczeniu) odpada, bo nie mam na to funduszy...
Marcin Bruczkowski
Ja polecam PV312 250 RMS i lepsze pasmo 55-18000Hz a kosztuje ok. 800zł....
Niestety są dla mnie za duże i za ciężkie (czasem będę je musiał wozić samochodem). Na potrzeby 17-metrowej piwnicy PV-210 powinny chyba całkowicie wystarczyć? I tak nie mogę tam wytwarzać Bóg wie jakich dB, bo sąsiedzi mnie zabiją. Porządna izolacja (czyli zbudowanie pomieszczenia w pomieszczeniu) odpada, bo nie mam na to funduszy...
Marcin Bruczkowski
Wszystko o mnie na mojej stronie internetowej: www.marcin.bruczkowski.com