Jak napędzić odwrotkę?
Na czym polega klasa H, bo moja wiedza kończy sie na klasie D ?
reżyser dźwięku, rencista
			Re: Jak napędzić odwrotkę?
MONTER - a może po prostu tego nie rozumiesz? Nikt Ci chyba nie karze się wypowiadać w tym temacie?
W skrócie klasa H polega na tym, aby przy większej mocy przełączać napięcie zasilania tranzystorów końcowych na wyższe.
			W skrócie klasa H polega na tym, aby przy większej mocy przełączać napięcie zasilania tranzystorów końcowych na wyższe.
W skrócie klasa H polega na tym, aby przy większej mocy przełączać napięcie zasilania tranzystorów końcowych na wyższe....
A dlaczego nie może być ono wyższe cały czas?
A dlaczego nie może być ono wyższe cały czas?
reżyser dźwięku, rencista
Nie ma znaczenia jak długo jestem na tym forum. 
Zasada na każdym forum jest taka sama: nie podoba się tema, to się w nim po prostu nie wypowiadaj.
Dlaczego napięcie cały czas nie może być wyższe? Ponieważ moc strat jest wtedy większa.
			Zasada na każdym forum jest taka sama: nie podoba się tema, to się w nim po prostu nie wypowiadaj.
Dlaczego napięcie cały czas nie może być wyższe? Ponieważ moc strat jest wtedy większa.
"Jeśli chodzi o klasy, to klasa AB zawsze będzie lepsza od H, chociaż H ma mniejsze straty mocy. Te straty są jednak procentowo niewielkie, więc według mnie szkoda zachodu."
PRocentowo na sinusie. Dzwiek to nie sinus. Klasa AB ponzej pewnej mocy jest lepsza od H bo jest tansza. Powyzej jest juz odwrotnie.
[addsig]
PRocentowo na sinusie. Dzwiek to nie sinus. Klasa AB ponzej pewnej mocy jest lepsza od H bo jest tansza. Powyzej jest juz odwrotnie.
[addsig]
GG: 5239173
			- 
				silver_sound
Witam
Nastepny gośc, ma basa " masahuku"....
i to z napedem z Łodzi....
jk
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.
Igod i Monter, nie skaczcie sobie do oczu  Bądźcie ponad, pliiiiz
 Bądźcie ponad, pliiiiz  
pozdrawiam serdecznie
 Bądźcie ponad, pliiiiz
 Bądźcie ponad, pliiiiz  
pozdrawiam serdecznie
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Witam
jk...
Mnie (bo zapewne o mnie tutaj chodz)i tam się brzmienie wzmaka z Łodzi podoba i ani troche nie przypomina "masahuku"....
Zbieram już kaske na kolejny.... 

jk...
Mnie (bo zapewne o mnie tutaj chodz)i tam się brzmienie wzmaka z Łodzi podoba i ani troche nie przypomina "masahuku"....
Zbieram już kaske na kolejny....

Nie stać mnie na drogi sprzęt więc nagrywam komputerem ;-)