Nagrywanie gitary akustycznej z przetwornika
Hellomoto,mam pytanko,oto ono (;>).Jak nagrywac gitare akustyczna bezposrednio z przetwornika ,bez mikow aby uzyskac cieplutkie glebokie brzmienie nie walac na sciezke poglosow chorusow reverbow ...Nagrywam w Abletonie na karcie 24/192 i ku..wa jestem niezadowolony;/Wychodzi tak plytko ____ a nie <-> hehe . Prosze o rady .Pozdrowki.
Re: Nagrywanie gitary akustycznej z przetwornika
...Hellomoto,mam pytanko,oto ono (;>).Jak nagrywac gitare akustyczna bezposrednio z przetwornika ,bez mikow aby uzyskac cieplutkie glebokie brzmienie nie walac na sciezke poglosow chorusow reverbow ...Nagrywam w Abletonie na karcie 24/192 i ku..wa jestem niezadowolony;/Wychodzi tak plytko ____ a nie <-> hehe . Prosze o rady .Pozdrowki....
Dobra gitara + dobry gitarzysta + dobra akustyka pomieszczenia + dobry(e) mikrofon oraz ich ustawienie - w archiwalnych nr EiS masz cały artykuł poświęcony rejestracji gitar akustycznych...polecam
Dobra gitara + dobry gitarzysta + dobra akustyka pomieszczenia + dobry(e) mikrofon oraz ich ustawienie - w archiwalnych nr EiS masz cały artykuł poświęcony rejestracji gitar akustycznych...polecam
bezposrednio z przetwornika ,bez mikow aby uzyskac cieplutkie glebokie brzmienie nie walac na sciezke poglosow chorusow reverbow
jak Ty chcesz w ogóle zrobić głębiokie brzmienie gitary akustycznej bez pogłosu?? Jak nagrywasz z majków to jeśli room ma dobrą akustykę nagrywasz też ambience pomieszczenia, jak ma słabą to dodajesz pogłos z efektu, a jak nagrywasz z przetwornika prosto w linię to skąd ty chcesz mieć jakiś pogłos i głębię? musisz dodać jakiś reverb bo inaczej ni hu hu
[addsig]
jak Ty chcesz w ogóle zrobić głębiokie brzmienie gitary akustycznej bez pogłosu?? Jak nagrywasz z majków to jeśli room ma dobrą akustykę nagrywasz też ambience pomieszczenia, jak ma słabą to dodajesz pogłos z efektu, a jak nagrywasz z przetwornika prosto w linię to skąd ty chcesz mieć jakiś pogłos i głębię? musisz dodać jakiś reverb bo inaczej ni hu hu

[addsig]
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"
Polecam przeczytac to: http://www.eis.com.pl/
Tak w ogóle, zależy jaką masz gitarę (z jakim przetwornikiem), ale ja nie nagrywam gitary liniowo bo wychodzi to "średnio" (jak zauważyłeś u siebie
) i nie chce się potem gimnastykować kompresorem czy Vintage Warmer'em. Wystarczy jeden mikrofon pojemnościowy "Made in China" (ustawiony na mostek albo spojenie gryfu z pudłem w zależności od tego jakiego brzmienia potrzebujesz) i wyjdzie OK.
Tak w ogóle, zależy jaką masz gitarę (z jakim przetwornikiem), ale ja nie nagrywam gitary liniowo bo wychodzi to "średnio" (jak zauważyłeś u siebie

Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
Prosto z przetwornika - próbowalem. Beznadziejene MONO, twarde nasycone zgrzytami i świstami.
Ja nagrywam 3 slady - 2 z mikrofonów pojemnoścowych (lewy,prawy) + jeden slad z przetwornika. Oczywiscie na osobne slady. Manipulując proporcją miedzy sladami mozna uzyskac dobre brzmienie. \\
Ja nagrywam 3 slady - 2 z mikrofonów pojemnoścowych (lewy,prawy) + jeden slad z przetwornika. Oczywiscie na osobne slady. Manipulując proporcją miedzy sladami mozna uzyskac dobre brzmienie. \\
Ei chlopaki ja wiem ze gorzej niz z mikow poj. ale nie mam warunkow mam kompa stacjonarnego , ktury wydaje z siebie slyszalne przez mikrofony dzwieki , pomieszczenie nie specialnie do nagrywania stad moje pytanie ,no ale dzieki ,pozdro