Wiec tak moje kolejne pytanie, ktore byc moze zainteresuje kogos:
Czy lepiej kupic 2 pyty po 20 kanalow czy jedno 40?? Czy nie zaoszczedzi sie toche kabli podlaczajac lewa storne sceny pod jedna a prawa pod druga?
Wydaje mi sie ze koszty tez beda nizsze jak chodzi o sam kabel:)
Jaka PYTA?
-
Re: Jaka PYTA?
A i jeszcze jedno. Zalozmy ze cos sie przewrocilo na kabelek albo jakis swir biegal po imprezie z siekiera:) i walnal w nasz przewod. Rozwalil jeden a nie dwa:) I nadal mozna grac. Prawda??

- AlfonsoRodeo
...Wiec tak moje kolejne pytanie, ktore byc moze zainteresuje kogos:
Czy lepiej kupic 2 pyty po 20 kanalow czy jedno 40?? Czy nie zaoszczedzi sie toche kabli podlaczajac lewa storne sceny pod jedna a prawa pod druga?
Wydaje mi sie ze koszty tez beda nizsze jak chodzi o sam kabel:)...
A po co 2? To 2 razy tyle ciagniecia tego kabla (podwieszania, wkopywania). I tak bedzie ci potrzebne wiecej jak jedna pyta, bo z reguly na scenie druga, tzw. podpytka (gary i gitary na przyklad). Z mojego punktu widzenia jedna 40-kanalowa to lepsze wyjscie, powinna byc przy tym tansza niz 2 po 20 kanalow, bo masz jeden Stagebox (tudziez wielowtyk) centralny a nie 2.
Wydaje mi sie ze koszty tez beda nizsze jak chodzi o sam kabel:)...
A po co 2? To 2 razy tyle ciagniecia tego kabla (podwieszania, wkopywania). I tak bedzie ci potrzebne wiecej jak jedna pyta, bo z reguly na scenie druga, tzw. podpytka (gary i gitary na przyklad). Z mojego punktu widzenia jedna 40-kanalowa to lepsze wyjscie, powinna byc przy tym tansza niz 2 po 20 kanalow, bo masz jeden Stagebox (tudziez wielowtyk) centralny a nie 2.
- AlfonsoRodeo
Pyty sie nie zostawia golej, niezabezpieczonej, lezacej na ziemi.
CAlkowcie przyznaje racje alfonso. Jedna glowna pyta jest duzo wygodniejsza i tak na scene potrzeba poodpyty, poza tym jezeli chcesz miec stol monitorowy na senie to i tak bedzie potrzebny spliter a dzieiki temu ze pyta bedzie w jednym miejscu ze splitera bedzie latwiej sie dostac.
GG: 5239173
Aby zabezpieczyc pyte mozna stosowac specjlne kladki albo po prostu podkopywac. To drugie niestety nie wszedzie da sie zrobic.
[addsig]
[addsig]
GG: 5239173