Kolumny i powermixer do klubu

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Argyle
Kolumny i powermixer do klubu

Post autor: Argyle » czwartek 31 mar 2005, 01:13

Witam!

Po pierwsze mam ok 2000zł

Po drugie nie mam obycia w nazwach (skrótach), ani w parametrach dynamicznych.

Po trzecie potrzebuje nagłośnienie na koncerty w klub'ach i pub'ach.

Chciałbym wiedzieć jakie kolumny mają dobrą jakość względem ceny? Czytałem, że niby Peavey jest OK. A może są lepsze ?

Co do Powermiksera... Myśle o Behringer. Wiem, ze Peavey też coś robi, ale co lepsze?

Prosze o propozycje... mogą być linki do testów, porównań jeśli ktoś wogóle się takim czymś zajmuje. Sprzęt komputerowy to testująwszyscy, ale testów sprzętu audio nie znalazłęm jeszcze.

ps. Wole Powermikser niż Mikser+Koncówka mocy.
Student, klawiszowiec kapeli Uziel (www.uziel.metal.prv.pl); członek bractwa rycerskiego Biała Brama w Gliwicach.

Awatar użytkownika
regul

Re: Kolumny i powermixer do klubu

Post autor: regul » sobota 07 maja 2005, 12:24

...Witam!

Chciałbym wiedzieć jakie kolumny mają dobrą jakość względem ceny? Czytałem, że niby Peavey jest OK. A może są lepsze ?

Co do Powermiksera... Myśle o Behringer. Wiem, ze Peavey też coś robi, ale co lepsze?

Prosze o propozycje... mogą być linki do testów, porównań jeśli ktoś wogóle się takim czymś zajmuje. Sprzęt komputerowy to testująwszyscy, ale testów sprzętu audio nie znalazłęm jeszcze.

ps. Wole Powermikser niż Mikser+Koncówka mocy....

Szkoda że koledze nikt nie chce pomóc. Ja też szukam głośników a jestem amatorem takiego sprzętu. Kupiłem sobie niedawno powermixer behringera pmx3000 (2x400watt) i zastanawiam się nad głośnikami do kompletu. Proszę w imieniu kolegi i swoim o fachową pomoc.

Awatar użytkownika
Humbucker

Post autor: Humbucker » sobota 07 maja 2005, 12:56

Szkoda że koledze nikt nie chce pomóc. Ja też szukam głośników a jestem amatorem takiego sprzętu. Kupiłem sobie niedawno powermixer behringera pmx3000 (2x400watt) i zastanawiam się nad głośnikami do kompletu. Proszę w imieniu kolegi i swoim o fachową pomoc. ...

nie jestem fachowcem w tej kwesti, ale do takiego wzmacniacza 400W to by nalezalo kupic kolumny co najmniej 600W, zalezy tez przy ilu ohmach jest 400W.. jesli to jest np dla 4 Ohm a klumny masz zamiar kupic 8 Ohmowe to pewnie wystarcza 400W.

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » sobota 07 maja 2005, 18:10

...Sprzęt komputerowy to testująwszyscy, ale testów sprzętu audio nie znalazłęm jeszcze...

Jaja sobie robisz? A zdarzylo Ci się choć raz kupić magazyn na którego forum teraz postujesz?

...nie jestem fachowcem w tej kwesti, ale do takiego wzmacniacza 400W to by nalezalo kupic kolumny co najmniej 600W,

Facet, Ty też nie czytasz tego magazynu, a forum też nie chciało Ci się przejrzeć bo nie chrzaniłbyś takich farmazonów, ze szkodą dla kolegi któremu "chciałeś" pomóc.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
dj_jon-x

Post autor: dj_jon-x » sobota 07 maja 2005, 19:52

......Witam!

ps. Wole Powermikser niż Mikser+Koncówka mocy....

Szkoda że koledze nikt nie chce pomóc. Ja też szukam głośników a jestem amatorem takiego sprzętu. Kupiłem sobie niedawno powermixer behringera pmx3000 (2x400watt) i zastanawiam się nad głośnikami do kompletu. Proszę w imieniu kolegi i swoim o fachową pomoc. ...

2x400W na 4 omy, 2x200W na 8 omów, 800W na 8 omów w mostku. Tak na przyszłość podawaj te dane, to dużo ułatwia, nie każdemu chce się szukać danych technicznych Twojego piecyka. Ile masz kasy na paczki ?
everybody kombinerki

makaronix

Post autor: makaronix » sobota 07 maja 2005, 20:03

Jakie ty chcesz robić konoerty, jak kupisz za 2 tys paczki do robienia koncertów to niechciał bym ani iśc na taki koncert ani na nim zagrać niestety takie sa realia za 2000 to jakąs jedna sensowną paczek mzoe kupisz
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » sobota 07 maja 2005, 20:14

..2x400W na 4 omy, 2x200W na 8 omów, 800W na 8 omów w mostku. Tak na przyszłość podawaj te dane, to dużo ułatwia, nie każdemu chce się szukać danych technicznych Twojego piecyka....

Normalnie nie mogę uwierzyć w to, co przeczytałem

A paszli obaj won do wyszukiwarki, niedawno był świetny topic na ten temat!
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

horncqt

Post autor: horncqt » sobota 07 maja 2005, 21:23

Wyluzujcie chlpaki kazdy moze bladzic... jedneg takiego ammy co bladzi cale zycie i czyta miedzywierszami z reszta od niedawna;)temu mozna nie wybacyzc ale koledze wyzej owszem;)
GG: 5239173

Awatar użytkownika
regul

Post autor: regul » piątek 20 maja 2005, 12:01

Mam jakieś 2500zł na dwie kolumny. Myślałem o JBL (jrx 115). Maja one 250watt i są 8 ohm-owe. Powermixer mam 2x400 na 4 ohm-y. Co myślicie o tych kolumnach JBL-a.

horncqt

Post autor: horncqt » piątek 20 maja 2005, 15:31

To shit.... te jrxy... nie polecam nikomu szkoda pieniedzy. Jak maz takie kupic to lepiej zatrudni stolarza i popytaj jak zrobic lepsze.
GG: 5239173

ODPOWIEDZ